La UAB reconeix cinc municipis lleidatans per la seva transparència en la comunicació pública local, entre ells l'Ajuntament de Guissona

Lleida, Mollerussa, les Borges Blanques i Bell-lloc reben el Segell InfoParticipa, mentre que la convocatòria també fa un reconeixement a Guissona. Segons l’alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, a Guissona s’ha valorat que en poc temps l’Ajuntament ha fet un salt qualitatiu en termes de transparència, juntament amb 4 Ajuntaments de Lleida.

DIVENDRES 21 ABRIL 2017

Lleida, Mollerussa, les Borges Blanques i Bell-lloc han estat els quatre municipis lleidatans reconeguts amb el Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, guardons que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 

L’acte públic de lliurament dels guardons, que va incloure un reconeixement a Guissona, es va portar a terme aquest dimecres 19 d’abril a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB. Entre reconeixements, mencions i segells es van guardonar un total de 93 Ajuntaments, 5 Consells Comarcals i 3 Diputacions.

 

 Els alcaldes de Mollerussa, Marc Solsona; el de les Borges Blanques, Enric Mir, i el de Guissona, Xavier Casoliva, van assistir a recollir els guardons, així com a representants dels consistoris de Lleida i Bell-lloc. L'acte va comptar amb la presència del secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat, Jordi Foz; la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarita Arboix, i la presidenta del Consell Certificador, Victòria Camps.

 

La UAB torna a distingir Bell-lloc com el consistori més transparent de la demarcació de Lleida dins les poblacions de menys de 5.000 habitants

D'altra banda, destacar que el de Bell-lloc d'Urgell va ser l'Ajuntament distingit com el més transparent de la demarcació de Lleida dins la franja de poblacions de menys de 5.000 habitants. A més, aquest municipi del Pla d'Urgell rep aquest reconeixement per segon any consecutiu per la tasca feta pel consistori municipal en matèria de transparència amb una valoració del 84,62%.

 

El Segell InfoParticipa mesura 52 indicadors dels quals s’ha d’aprovar un mínim  del 75% per obtenir el reconeixement que acredita que en aquell municipi la ciutadania pugui participar i decidir amb garanties. Avui dia l’han obtingut menys d’un 10% de municipis de Catalunya.

 

territoris.cat 20 de d'Abril de 2017