La UVic i l’Ajuntament de Guissona signen un conveni de col•laboració en matèria d’educació

La UVic i l’Ajuntament de Guissona han signat públicament el conveni a partir del qual es regula el marc de col•laboració establert en matèria d’educació i que es concreta en un assessorament a les escoles bressol i parvularis d’aquesta població de la Segarra.

DILLUNS 24 ABRIL 2017

La UVic i l’Ajuntament de Guissona signen un conveni de col·laboració en matèria d’educació

 

Publicat per antoniportell 21 d'abril de 2017

 

La UVic i l’Ajuntament de Guissona han signat públicament el conveni a partir del qual es regula el marc de col·laboració establert en matèria d’educació i que es concreta en un assessorament a les escoles bressol i parvularis d’aquesta població de la Segarra.

 

D’aquesta manera, amb la signatura d’avui s’acabava de segellar l’estreta col·laboració que des de fa ja alguns mesos tenen aquesta població lleidatana amb la UVic a través del CIFE i que respon a l’aposta feta per tot l’equip de regidores i regidors de l’Ajuntament de Guissona, impulsada per l’Alcaldia i la Regidoria d’Educació, en un projecte que ha de possibilitar que els mestres i les mestres participants, que són la totalitat de mestres dels diferents centres educatius, conèixer, interpretar i projectar canvis per transformar l’escola.


En anteriors entrades en aquest lloc ens hem fet ressò d’aquesta col·laboració que té per objectiu l’elaboració i la implementació d’un projecte formatiu adreçat a l’etapa 0-6. D’aquesta manera, el Rector de la UVic, en Jordi Montaña, i l’Alcalde de Guissona, en Xavier Casoliva, han signat el conveni acompanyats el primer per l’Antoni Portell, director del CIFE, i la Francesca Davoli i la Berta Vila, màximes responsables del projecte i coordinadores de l’equip de formadores d’Educació Infantil del CIFE a qui s’ha encarregat aquest assessorament. L’ Alcalde de Guissona, al seu torn, anava acompanyat de la Gemma Franquesa, Regidora d’Educació. Podem veure’ls a tots ells a la fotografia que encapçala aquesta entrada.

 

Moment en què l’encaixada de mans entre Jordi Montaña i Xavier Casoliva rubricava l’acord de col·laboració

Tal i com expressava el mateix Rector en els mopments previs a la signatura del conveni, la voluntat de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya és donar resposta a les necessitats del territori en tots aquells àmbits en què la institució acadèmica que ell encapçala pugui aportar expertesa. I aquest n’és un clar exemple pel fet que s’ha posat en sintonia d’una banda la voluntat de canvi, transformació i acompanyament a l’educació d’aquest petit municipi amb l’expertesa de l’equip de formadores d’Educació Infantil del CIFE,  format tant per professorat de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes com per mestres del territori. Un equip de formadores que, com és el cas de Guissona, aporta la seva experiència, trajectòria i bagatge a tots aquells centres que aposten pel canvi i la millora en els seus processos d’ensenyameny-aprenentatge.

 

 

Podeu trobar més informació sobre el projecte en aquests enllaços: http://mon.uvic.cat/cife/la-uvic-i-lajuntament-de-guissona-signen-un-conveni-de-collaboracio-en-materia-deducacio/