L'AJUNTAMENT DE GUISSONA ENGEGA UNA XARXA D'OCUPACIÓ JOVE

Aquest mes de juny, l’Ajuntament de Guissona, des del Punt d’Informació Jove inicia el projecte XARXA D’OCUPACIÓ JOVE.

DIJOUS 04 JUNY 2020

Aquest mes de juny, l’Ajuntament de Guissona, des del Punt d’Informació Jove inicia el projecte XARXA D’OCUPACIÓ JOVE.

  1. Dels 12 als 16 anys a través d’un voluntariat
  2. Dels 16 als 20 anys

1. Guissona comptarà amb 4 camps de treball per gaudir de l’estiu fent un voluntariat

 L’Ajuntament proposa 4 camps de treball de voluntariat perquè els joves d’entre 12 i 16 anys comptin amb noves propostes per gaudir de l’estiu.

Aquests camps de treball, promoguts des de l’àrea de joventut, són activitats de voluntariat que consisteixen en realitzar projectes i serveis de forma desinteressada a la nostra vila.

Enguany, comptem:

  1. Camp de treball de la Brigada 1 i 2 que preten realitzar accions de neteja i acondicionament d’espais.
  2. Camp de treball del Parc Arqueològic, que sorgeix amb l’objectiu de donar suport al manteniment del parc, així com, per donar a conèixer als nostres joves el patrimoni arqueològic de la nostra vila.
  3. Camp d’art singular, que neix com a proposta de donar vida al nucli històric de Guissona amb intervencions artístiques.

Els camps de treball són quinzenals i es portaran a terme durant el mes de juliol de 9 a 13h

Les inscripcions a aquests camps de treball són limitades a 10 nois i noies (cada un) i s’obriran mitjançant un formulari que s’activarà a la web de l’Ajuntament.

 

2.    Suport en la recerca de feina als més joves.

Aquesta nova proposta preveu la creació d’un servei d’ocupació local que donarà eines als joves en relació amb la recerca de la primera feina però també la gestió de tres borses diferenciades.

2.1. Borsa de suport a festes, tallers i activitats infantils

Una borsa de treball coordinada pel mateix Ajuntament, amb l’objectiu de promoure les contractacions temporals, prioritzant la incorporació de la población jove d’entre 16 i 20 anys al mercat laboral amb experiències dins l’administració pública. Per participar en aquesta borsa caldrà que s’empleni la instancia que trobaran a la web de l’Ajuntament i realitzin una entrevista personal que els situarà dins d’aquesta borsa de treball.

2.2. Borsa de monitors de temps de lleure. Des de l’espai OCUPACIÓ JOVE s’enllaçarà també a l’espai de recerca de feina del Consell Esportiu de la Segarra. En aquest espai s’ofereix feina de monitor per activitats extraescolars, casals d’estiu, camps de treball, parcs de Nadal, ... i totes aquelles propostes que es porten a terme a La Segarra relacionades amb el temps de lleure.

2.3. Borsa empresa. L’Ajuntament de Guissona recollirà les demandes de primera ocupació jove (feines d’estiu, primeres incorporacions, ...) i mantindrà una borsa actualitzada de demandes de feina. Una borsa que s’oferirà als empresaris de la vila amb l’objectiu de poder cridar a nois i noies del municipi per portar a terme feines temporals en períodes d’estiu i de vacances.

A més a més, des del Punt d’Informació Jove s’informarà, també de tots els recursos laborals amb els que compta la comarca a l’abast d’aquesta franja de població.

Els recursos es poden trobar actualitzats a la web de l’Ajuntament i els joves poden obtenir informació adicional trucant a l’agent d’ocupació jove, la Lídia Mulero, al telèfon 602 22 40 80

  

Guissona, 3 de juny de 2020