L'Enramada més massiva dels darrers anys

No sabem si va ser el conte EL SECRET DEL POU, presentat als voltants de Sant Jordi, el primer llibre de la col•lecció guissona històries de conte, que explica les peripècies d’en Piteu i la Llúcia per recuperar la festa de l’Enramada, però enguany l’Enramada ha augmentat moltíssim la participació tant d’autòctons com de nouvinguts.

DIMECRES 12 JUNY 2013

L’ENRAMADA MÉS MASSIVA DELS DARRERS ANYS

 

No sabem si va ser el conte EL SECRET DEL POU, presentat als voltants de Sant Jordi, el primer llibre de la col·lecció guissona històries de conte, que  explica les peripècies d’en Piteu i la Llúcia per recuperar la festa de l’Enramada, però enguany l’Enramada ha augmentat moltíssim la participació tant d’autòctons com de nouvinguts.

 

La festa ja es va anticipar al dissabte, aquest dia la Colla Gegantera de Guissona ens va presentar el nou gegant El Piteu, una iniciativa de la regidoria de cultura per promoure els protagonistes dels contes Guissona, històries de conte, l’any vinent, si no hi ha res de nou, es presentarà el gegantó de la Llúcia, d’aquesta manera, a més de promoure el col·leccionable, també es promou que els més joves de Guissona s’iniciïn en el món geganter, fent-se responsables d’aquests petits gegants. En la presentació del gegantó d’en Piteu hi van participar tots els altres gegants de la vila, que no es van voler perdre l’arribada d’aquest nou membre de la família, essent ara cinc els gegants de Guissona.

 

Després de l’arribada d’en Piteu es va portar a terme el taller de decoració de paneres i fustes d’Enramada, aquest taller va superar totes les expectatives creades, essent un èxit d’assistència.

 

El diumenge, tot i el mal temps, nens i nenes, carregats amb les  coques i les paneres de flors es van concentrar a la plaça Bisbe Benlloch, van participar de la cercavila d’Enramada, de la benedicció de coques i paneres i finalment van enramar a les fonts de la vila. La pluja va dificultar la continuïtat de la festa a la plaça Vell Pla, amb les sardanes i el repartiment de coca.

 

La festa de l’enramada una festa de llarga tradició té unes característiques pròpies a Guissona i esdevé així símbol identitari de la població de la vila, en els darrers anys, s’observa però que també molta població nouvinguda es suma a aquesta iniciativa i gaudeix dels preparatius i de la festa.


Claustre Oliveres Vidal
Àrea de comunicació, cultura, joventut i pla educatiu d’entorn
AJUNTAMENT DE GUISSONA

 

Plaça Bisbe Ben-lloch, 1 – 25210 GUISSONA
Tel. 973 55 00 05 (ext. 201)  – www.guissona.cat