LES MESTRES DE L'ETAPA 0-6 DE LES ESCOLES DE GUISSONA VISITEN L'ESCOLA EL ROURE GROS I ELS LABORATORIS D'EDUCACIÓ INFANTIL DE LA UVIC-UCC

Les mestres van participar en una intensa matinal que tancava tres anys de treball a les escoles 0-6 de Guissona, tres anys de projectar i implementar canvis que ben segur continuaran en el que és ja una transformació educativa impulsada per la regidoria d'educació amb la complicitat dels centres i formadores del Centre d'Innovació i Formació en Educació (CIFE) de la UVic-UCC.

DILLUNS 13 MAIG 2019

 

Les mestres de l'etapa 0-6 de les escoles de Guissona visiten l'Escola El Roure Gros i els Laboratoris d'Educació Infantil de la UVic-UCC

Com a cloenda de l'assessorament que han rebut les escoles i llars d'Infants del municipi al llarg dels darrers tres anys, des del CIFE de la UVic-UCC en coordinació amb la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Guissona, el passat dissabte dia 11 de maig es va dur a terme una intensa matinal formativa on les mestres que hi van participar van poder conèixer de primera mà diverses experiències i iniciatives que els han permès completar la formació rebuda dins del marc del Projecte de coherència educativa a l'etapa 0-6 de les escoles de Guissona.

D'aquesta manera, a la primera part del matí la trentena de mestres assistents van poder conèixer de primera mà l'intreressant projecte educatiu de l'Escola El Roure Gros de Santa Eulàlia de Riuprimer. Allà, van poder adquirir noves mirades als espais educatius amb les seves mestres, les quals, en l'organització i dinàmica del seu dia a dia fomenten l'autonomia i l'aprenentatge dels infants, que en tot moment els alumnes són els protagonistes i es respecten els seus temps. I és que amb la visita la Marisa, la Gemma, la Montse, l'Alba i la Carme van mostrar-nos amb la feina que fan dia a dia amb els infants i famílies, la transformació educativa és possible.

I cop completada la primera visita, l'equip es va traslladar a la UVic-UCC per conèixer l'Aula Teruca Buscart i l'Aula Montessori dels Laboratoris d'Infantil on, entre d'altres aspectes van conèixer l'interessant recurs de la petita biblioteca per treballar les primeres literatures, per donar valor i viure la literatura amb els infants de la mà de la Marta Camps. I també van tenir l'oportunitat de centrar la mirada a conèixer més de la vora els principis de la pedagogia montessori tot visitant-ne els espais que allà hi ha muntats acompanyades per la Berta Vila.

En síntesi, doncs, una intensa matinal que tancava tres anys de treball a les escoles 0-6 de Guissona, tres anys de projectar i implementar canvis que ben segur continuaran en el que és ja una transformació educativa impulsada per la regidoria d'educació amb la complicitat dels centres i formadores del Centre d'Innovació i Formació en Educació (CIFE) de la UVic-UCC.
Una intensa i productiva visita formativa  que es va tancar compartint un agradable dinar amb les formadores, les mestres participants, la regidoria d'educació de Guissona i el CIFE, que va facilitar continuar dialogant i debatent sobre temes educatius.

En definitiva, un dia formativament ben rodó per a les escoles de l'etapa 0-6 de Guissona.

--