LES CÀMERES AMB LECTORS DE MATRICULES A GUISSONA DESARTICULEN LES BANDES DE ROBATORIS AL MUNICIPI

Els Mossos d'Esquadra han desactivat una banda que robaven a Guissona i comarca amb el suport dels agents municipals del municipi i amb l’ús de les càmeres a les entrades i sortides del municipi.

DIJOUS 31 MAIG 2018

Des de que es van posar en funcionament les càmeres de vigilància han disminuït els robatoris a Guissona. Les bandes desarticulades operaven a tot Catalunya. Realitzaven els robatoris sempre amb el mateix modus operandi: entraven, robaven i marxaven. Entraven a domicilis de particulars i establiments comercials, alguns causaven danys i desperfectes als establiments.

Els agents han pogut constatar que l'organització havia adquirit un alt nivell d'especialització en els robatoris amb força en habitatges i prenien mesures de seguretat extremes ja que arribaven a realitzar contra vigilàncies amb l’objectiu que no els detectessin. L'organització podia arribar a cometre fins a cinc robatoris d'habitatges en un mateix dia. A més no dubtaven en sostreure els vehicles dels propietaris i els utilitzaven per fugir un cop comesos els robatoris. Posteriorment, utilitzaven aquests vehicles per cometre altres fets delictius i els amagaven en zones rurals per evitar-ne la seva localització.

Els agents d’ambdós cossos de forma coordinada, en tot l’operatiu a Catalunya, van detenir nou homes, d’edats compreses entre els 27 i 57 anys, de nacionalitats albanesa, romanesa, espanyola i dues dones de 29 i 44, de Turquia i Romania. També s'han investigat a altres cinc homes amb edats compreses entre els 25 a 40 anys de nacionalitats albanesa i romanesa. Amb aquesta operació, s’ha donat per desarticulada una important organització criminal, on havia realitzat 38 robatoris a tot Catalunya.

En part, s’han detingut després que s’identifiquessin els seus vehicles a través de les càmeres d’entrada a la població de Guissona. Dades de matricules que es facilitaven als Mossos d’Esquadra. A Guissona el funcionament és a través d’un sistema informàtic amb pantalles a l’oficina dels guàrdies municipals. Amb total,  hi ha 5 càmeres amb lectors de matricules a les cinc sortides del municipi. Es van col·locar a finals del 2017. En un dia laboral entren i surten a Guissona més de 13 mil vehicles.

 

Hi ha més de 20 càmeres en tots els espais públics de Guissona per tal d’evitar desperfectes als espais públics. Com per exemple, en els llocs més conflictius com la Plaça Capdevila on hi succeeixen aldarulls. També n’hi ha al pàrquing municipal, al Museu, a les zones apartades del municipi, com per exemple, les Barbacoes, a La Fonteta i a la Font de l’Estany, entre altres.

Tal com explica l’Alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, és un treball de col·laboració i coordinació entre tots els agents implicats, però el fet de tenir les càmeres amb lectors de matricules ha estat clau per desactivar els robatoris que patia el municipi.  I els agents municipals han sabut gestionar l’eina. Des de l’Ajuntament és vol felicitar  al cos d’agents municipals i als Mossos d’Esquadra per la seva tasca i col·laboració amb la recerca i fer de Guissona un lloc més segur.

 

 

Guissona, dimarts 29 de maig de 2018.