Lliurament dels Premis de Treballs de Recerca de Batxillerat de la Segarra (XIIa convocatòria)

El passat divendres dia 15 de maig han estat lliurats els XII Premis de Treballs de Recerca de Batxillerat de la Segarra, que tenen com a finalitat potenciar l’esperit de recerca i la creativitat científica en els alumnes de 2n de Batxillerat.

DIMECRES 20 MAIG 2015

El passat divendres dia 15 de maig han estat lliurats els XII Premis de Treballs de Recerca de Batxillerat dela Segarra, que tenen com a finalitat potenciar l’esperit de recerca i la creativitat científica en els alumnes de 2n de Batxillerat. L’acte ha tingut lloc lloc a la sala de Plens de l’Ajuntament de Cervera.

A la convocatòria hi han participat 12 treballs d’alumnes de 2n de Batxillerat dels tres instituts de la comarca i 1 de l’Institut Manuel de Pedrolo, de la comarca veïna de l’Urgell. Els estudis han concorregut en dues modalitats: “Ciències i Tecnologia” i  “Humanitats i Ciències Socials”.

Els primers premis han estat concedits als treballs que duen per títol “Revelant els secrets de les antigues pólvores”, de Maria Clèries Aran  i Anna Galan González, de l’Institut Guissona, i “Dona, Història, Lleida. Un recorregut pel Museu de Lleida Diocesà i Comarcal”, de Marina Alonso Morea, de l’Institut La Segarra.

Els segons premis els han obtingut els estudis sobre “L’aliment sexual”, de Nídia Fernàndez Ros i Judit Rosell Bartolí, alumnes de l’Institut Antoni Torroja i “La fuga de cervells. Uns joves obligats a marxar” de l’alumna de l’Institut Guissona, Marta Cosconera i Clavé.

Finalment, els accèssits han estat atorgats als treballs “Aproximació a l’estudi faunístic i poblacional dels odonats de la Segarra” dels alumnes de l’Institut Guissona, Tània Codina Montiel i Aleix Gómez Subarroca, i “Estudi interpretatiu de la bioètica mèdica” d’Aida Rodríguez Balcells, de l’Institut  La Segarra.

Els premis els organitza el Centre de Recursos Pedagògics dela Segarra, amb el patrocini del Consell Comarcal dela Segarra, dels Ajuntaments de Guissona i Cervera, i de l’Obra Social de La Caixa.