LLUIS PUIGGGRÓS GUANYA EL SISÈ CONCURS DE PINTURA RÀPIDA DE GUISSONA

El primer premi va ser per Lluís Puiggros de Santa Maria de Merles, Puiggros va guanyar 500€ i la possibilitat d’exposar a l’espai Grau-Pujol. En la seva obra va dignificar un espai de muralla de la nostra vila, reflectint la vida quotidiana, i a més el jurat en va valorar com s’havia integrat el collage i la llum i l afrescor de l’obra.

DILLUNS 06 JULIOL 2020

El passat dissabte, 4 de juliol Guissona va celebrar el seu sisè concurs de pintura ràpida en honor al pintor guissonenc Josep M. Grau i Pujol, enguany unes setmanes més tard del previst, arran de la crisi del Covid-19 i prenent totes les mesures preventives establertes.

En aquesta edició s’ha afegit en l’organització del concurs l’espai de Cal Santacreu, com a espai de recepció de pintors i obres i també incorporant una nova categoria al concurs, la categoria d’Art Singular (Cal Santacreu és un nou espai de la Fundació Josep Santacreu que s’inaugurarà a Guissona la propera Festa Major però que aquest dissabte va fer el seu tret de sortida acollint aquest concurs)

D’acord amb això, aquest dissabte 26 artistes de pintura ràpida es van traslladar a la nostra vila: vint de la categoria general i sis d’art singular. Pintors i pintores que durant tot el matí van distribuir-se pel nucli històric per pintar el seus racons més emblemàtics.

Les 26 obres han estat valorades per professionals de l’àmbit de les Belles Arts: Agnés Pla (regidora de cultura), Alba Cuñe (membre de la família Grau), Carla Patsi (tècnica de Cal Santacreu)  i els pintors Carlota Herebia i Joan Codina.                                                        

En aquesta edició el primer premi va ser per Lluís Puiggros de Santa Maria de Merles, Puiggros va guanyar 500€ i la possibilitat d’exposar a l’espai Grau-Pujol. En la seva obra va dignificar un espai de muralla de la nostra vila, reflectint la vida quotidiana,  i a més el jurat en va valorar com s’havia integrat el collage i la llum i l afrescor de l’obra.

El segon premi de 300€ fou per la lleidatana Míriam Espurz amb una visió molt personal d’un paisatge intern reflectit en l’exterior i el tercer premi de 100€ va ser per Enric Besora Bover, amb una obra que ens trasllada a un dia d’estiu, amb una llum i atmosfera que atrapen i conviden a entrar en el quadre.

En la categoria d’Art Singular l’obra guanyadora d’un val de 100€ , amb una obra del fons Art Singular de la Fundació Josep Santacreu i la gratuïtat d’una activitat o taller a Cal Santacreu  va ser la presentada per JUDIT ALVAREZ, de la que el jurat en destaca l’elecció dels colors i la lluminositat.

Les obres van restar exposades durant tota la tarda a Cal Santacreu on van rebre més d’una trentena de visites i restaran exposades tot l’estiu, amb opció de compra a l’espai Grau-Pujol.
Guissona, 4 de juliol de 2020