LUCRÈCIA, PROTAGONISTA DEL GRAN SOPAR ROMÀ

En un entorn tan entranyable com la plaça major de Guissona, un any més, gairebé 200 Guissonencs i Guissoneques avituallats amb la seva millor vestimenta romana, van gaudir d’un sopar i espectacle romà, enguany entorn la figura llegendària Lucrècia.

DIVENDRES 20 JULIOL 2018

 

 

En un entorn tan entranyable com la plaça major de Guissona, un any més, gairebé 200 guissonencs i guissoneques avituallats amb la seva millor vestimenta romana, van gaudir d’un sopar i espectacle romà, enguany entorn la figura llegendària Lucrècia.

En aquest Gran Sopar Romà, amb la plaça degudament ambientada per a que els comensals s’endinsessin plenament a l’antiga Roma, fou l’associació gastronòmica La Manduca l’encarregada d’elaborar el sopar, que un any més han deixat el llistó molt alt, elaborant suculents plats romans.

Lucrècia fou l’eix central de tot l’espectacle teatralitzat que van portar a terme entre plat i plat durant el sopar el grup de teatre juvenil Caos, sota la direcció de la Guissonenca Júlia Garcia.

En aquesta edició van posar en escena als personatges des que el regne de Roma recaigué en el setè monarca. Aquest fou Tarquini el Superb, que embriagat pel poder, poc es podia pensar que de la mà del seu fill arribaria la fi de la monarquia. El malestar de la població va esclatar per l’ultratge comés pel príncep Sext Tarquini. La deshonra de la digníssima Lucrècia va desencadenar l’expulsió dels dèspotes de la ciutat. Així contra l’abús i la tirania, l’any 510aC, s’inicià la república de Roma.

Finalment, avui divendres, es tanca la XVI edició dels capvespres a la Romana, aquest any amb l’avançat espectacle de dansa a les Fonts del poble, de l’escola de dansa Montse Esteve.