Marató de donació de sang a Guissona

Cada any, gràcies a la transfusió sanguínia, se salven moltes vides. Les donacions fan que els bancs de sang puguin obtenir els components necessaris (glòbuls vermells, plaquetes, plasma, etc) per al tractament de moltes malalties. La sang no es pot fabricar, t'esperem dissabte, 3 d'octubre a la Fundació.

DIMECRES 23 SETEMBRE 2009

Dissabte 3 d’octubre de 2009

De 10h del matí a 10h del vespre, ininterrompudament

Fundació Agropecuària de Guissona

 

 

El Banc de Sang i Teixits promou diverses actuacions dirigides a fomentar les donacions de sang per aconseguir l’autosuficiència. Una de les activitats, que es va iniciar l’abril del 2002, ha estat la realització d’una campanya itinerant de Maratons de Donació de Sang, que es va començar fent en 12 poblacions catalanes durant el primer any, i a dia d’avui cada vegada son una seixantena les poblacions de tota Catalunya que se sumen a aquesta iniciativa.

 

Conjuntament amb l’Ajuntament de Guissona i l’Associació de Donants de Sang de la Segarra, la Creu Roja i la Fundació Privada Agropecuària de Guissona, s’ha previst que el proper dissabte 3 d’octubre de 2009, de 10h del matí a 10h del vespre (ininterrompudament), es puguin realitzar donacions de sang a la Fundació Agropecuària de Guissona a la Marató de Sang de Guissona 2009. Aquest any volem fer la Marató més gran, i per això, sota el lema: No és de Guissona qui sang no dóna!, habilitarem un Facebook de la Marató, buscarem més activitats i actuacions... L’objectiu d’aquest acte és sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang, captar nous donants i aconseguir així un important nombre de donacions durant aquesta jornada.

 

Facebook de la Marató de Guissona:

http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=139768931183&view=user#/event.php?eid=139768931183

 

La comissió organitzadora treballa per compaginar la donació de sang amb una jornada festiva. D’ençà bastant temps i, seguint experiències anteriors que han resultat molt positives, s’han mantingut contactes amb entitats, institucions, empreses i particulars per demanar el seu suport i col·laboració en la difusió i en la possibilitat de realitzar un seguit d’activitats lúdiques mentre duri l’esdeveniment. Posarem el màxim de facilitats (concurs de dibuix, activitats i actuacions, regals i sorteigs, espai lúdic per a la mainada, ampli desplegament de mitjans, flexibilitat horària, espai atractiu i cèntric, refrigeri gratuït, música ambient...) per donar l’oportunitat als ciutadans de fer aquest gest solidari. Cal recordar que per donar sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 kg o més, i no cal anar en dejú.

 

Els/les responsables d’aquesta marató fan una crida a la participació de tothom en la preparació de l’esdeveniment, ja sigui aportant idees, ajudant a la difusió amb qualsevol iniciativa o preparant activitats. Si esteu interessats en participar-hi podeu posar-vos en contacte amb el telèfon 902 170 257 (Josep Maria Planella / Cristina Velasco).

 

 

ACTIVITATS I SERVEIS:

 

  • Concurs de dibuix

(tema: la donació de sang, requisits: que consti nom -edat -telèfon, categories: de 0-3 anys, de 4-6 anys i de 7-12 anys, entrega: a la Marató –en el seu horari d’obertura- fins a les 19h)

  • Obsequi de vals 2x1 en Spa (Berga Resort)
  • Servei de guarderia -ludoteca gratuïta (Creu Roja)
  • Activitats i actuacions
  • Regals i sorteigs
  • Ampli desplegament de mitjans
  • Espai atractiu i condicionat

(espai agradable...)

  • Refrigeri atractiu gratuït
  • Marcador electrònic

(temps i núm. de donants)

  • Música ambient a l’exterior

 

... i moltes sorpreses més que anirem anunciant pels mitjans de comunicació i pel Facebook de la marató!

 

 

Igualment, s’està treballant  amb l’objectiu de batre un rècord de participació, la qual cosa només es pot aconseguir amb la implicació de tota la societat de Guissona.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Únic banc de sang

El Banc de Sang i Teixits (BST) és actualment l’únic banc de sang de Catalunya, resultat d’unir tots els bancs del territori per fer front  a l’increment dels requeriments tècnics i de seguretat. A més de promocionar la donació en les unitats mòbils, el BST és el responsable integral dels serveis de  transfusió d’11 hospitals de la Xarxa Pública Catalana i d’assumir el compromís de ser el centre de referència en la resolució de consultes transfusionals per als serveis que en aquesta matèria tenen tots els hospitals i clíniques de Catalunya.

 

Objectius hemodonació

El Banc de Sang i Teixits subministra a tots els hospitals i clíniques de Catalunya els productes sanguinis que manquen per atendre les necessitats que poden sorgir en gairebé 15.000 llits hospitalaris.

 

L’objectiu de l’hemodonació és disposar dels productes sanguinis necessaris, 1000 cada dia, com a mínim, per donar assistència a tots els hospitals de Catalunya. 

 

El BST compta actualment amb 11 centres de donació propis en els hospitals de referència de les poblacions catalanes.

 

Municipis amb Maratons

La flota d’equips mòbils realitza unes 80 campanyes a la setmana i periòdicament es realitzen uns campanya de Maratons arreu de Catalunya, com és el cas de  la que se celebrarà en aquesta població. També s’organitzen maratons per promoure la donació de sang des d’una gran flexibilitat horària i un important desplegament de serveis.

 

Diàriament, el Banc de Sang i Teixits distribueix 1000 productes sanguinis als hospitals  públics i privats de Catalunya.

 

Cada any, gràcies a la transfusió sanguínia, se salven moltes vides

Les donacions fan que els bancs de sang  puguin obtenir els components necessaris (glòbuls vermells, plaquetes, plasma, etc) per al tractament de moltes malalties.

La sang no es pot fabricar