MARGENERS EN EL 23È ANIVERSARI DELS CASTELLERS DE LLEIDA

El passat dissabte 7 d’abril els Margeners es van desplaçar per primera vegada en aquesta temporada, i després de força anys, tornaven a la capital de la província per actuar amb els seus padrins (castellers de Lleida) el dia del seu 23è aniversari, i els castellers de Barcelona.

DIMARTS 10 ABRIL 2018

Lleida (Segrià).- El passat dissabte 7 d’abril els Margeners es van desplaçar per primera vegada en aquesta temporada, i després de força anys, tornaven a la capital de la província per actuar amb els seus padrins (castellers de Lleida) el dia del seu 23è aniversari, i els castellers de Barcelona.

La jornada amenaça amb pluja, però finalment aquesta no va fer acte de presencia i l’actuació es va poder dur a terme amb normalitat a la plaça de la paeria amb nombrosa quantitat de públic.

Els primers en actuar van ser els amfitrions, descarregant un 4d7a paradíssim i ràpid que no va patir en cap moment, en segona ronda va ser el torn del 5d7, i van acabar les rondes de castells amb un 4d7 que, com cridaven els castellers en acabar-lo, demana un pis més, que esperem poder-lo disfrutar ben aviat.

La segona colla en ordre d’actuació van ser els de la Segarra, amb pocs castellers a plaça van dur 3 castells de la gamma de sis. En primera ronda van descarregar un 3d6 amb estrenes a tronc, seguint amb un 3d6a clavat, i van acabar amb un 4d6 també amb força estrenes que esperen aviat poder-lo pujar un pis més.

La tercera colla en portar els seus castells va ser la colla barcelonina havent de desmuntar un primer peu del 5d7 tot i tenir una quadratura força correcta, hi van tornar de seguida descarregant-lo tot i anar bastant lents. En segona ronda, van plantar un 4d7a i van acabar amb un plàcid 4d7.

En ronda de pilars, la colla local va realitzar un vano de cinc, aixecant el pilar de 5 per sota, els marrons un pilar de 4 i la colla de Barcelona un pilar de cinc. En acabar la ronda de pilars, Lleida va alçar 2 pilars de 4 i un altre pilar al balcó. Margeners també va dur a terme una ronda extra de pilars, aixecant un pd4 per sota.

Amb aquesta actuació, margeners encara les dues últimes setmanes abans d’arribar a l’actuació de l’XI aniversari de la colla, on hi actuaran el diumenge 22 d’abril amb els castellers de Berga i els Salats de Súria.

Castellers de Lleida: 4d7a, 5d7, 4d7, vano de 5, 2 pd4 i pilar al balcó

Castellers de Barcelona: 5d7, 4d7a, 4d7 i pd5

Margeners de Guissona: 3d6, 3d6a, 4d6, pd4 i pd4ps