Margeners es reafirmen a Terrassa

Terrassa va veure aquest dissabte com la colla castellera de la Segarra repetia la millor actuació de la seva història en un acte tant significatiu com el 10è aniversari del primer 4d9 net descarregat del segle XX.

DILLUNS 27 OCTUBRE 2008

Terrassa va veure aquest dissabte com la colla castellera de la Segarra repetia la millor actuació de la seva història en un acte tant significatiu com el 10è aniversari del primer 4d9 net descarregat del segle XX.

Els Margeners van començar descarregant un 5 de 7 que va haver de treballar a la banda del tres sobretot durant la descarregada. En segona ronda, i després de desmuntar el primer peu, van tirar amunt un 4 de 7 amb agulla, força estirat a nivell de terços però sense més complicacions, que va deixar un pilar molt parat. En tercera ronda van enlairar un 3 de 7 amb agulla, castell que els de la camisa marró van repetir per evitar polèmiques, ja que l'enxaneta del pilar va baixar abans que es deixessin anar els segons. El fet que els dos castells fossin molt seguits va fer que, degut al cansament, el segon bellugués força més que el primer, sobretot a nivell de segons i terços. Per acabar l'actuació, van descarregar un pilar de 5.

Els Minyons de Terrassa, que actuaven com a amfitrions van començar l'actuació descarregant un 5d8 que van haver de lluitar. En segona ronda afrontaven un dels plats forts de l'actuació, el 3 de 9 amb folre, que es va descarregar sense massa complicacions, i per acabar van plantar un 4 de 8 amb agulla, castell que enguany han recuperat. A més a més, van ficar la cirereta al pastís en la ronda de pilars, quan van descarregar un pilar de 7 amb folre.

L'altra colla convidada, els Castellers de la Vila de Gràcia, no van tenir tanta sort, ja que tot i començar amb un 5 de 7 molt quiet, a segona ronda només van poder carregar el 2 de 7. En tercera ronda van descarregar un 4 de 6 amb agulla de tràmit, i van tancar l'actuació amb un pilar de 5.

La pròxima actuació de Margeners de Guissona serà el proper diumenge 2 a Lleida, a la diada dels Castellers de Lleida, on també actuaran, a part dels amfitrions i dels Segarrencs, els Castellers de Sabadell.

Margeners a Terrassa

Text: Eric Santesmasses
Foto: 4 de 7 amb agulla. Ramon Sellés