MAX CASANOVAS MARTÍNEZ GUANYA EL PRIMER PREMI DEL I CONCURS DE DIBUIX I PINTURA “CONTRA LA VIOLÈNCIA”

El treball premiat primer s’il·lustrarà al cartell anunciador de les activitats i a altres propostes de marxandatge que l’àrea d’Igualtat i Feminismes consideri.

DIMARTS 09 JULIOL 2024

Amb l’objectiu de trobar la imatge de la campanya 25N de Guissona 2024, que definís i rendís homenatge a aquest dia i a les dones que han patit i pateixen violència de gènere, l’Ajuntament de Guissona, des de l’àrea d’igualtat i feminismes va organitzar el I concurs Concurs de dibuix i pintura “Contra la violència”.

Tenint en compte l’originalitat, la creativitat, i l’adequació a la temàtica, el jurat va atorgar  els premis a les següents obres:

  • Primer premi: Premi 500€ a l’obra STOP VIOLÈNCIA, de Max Casanovas Martínez, per expressar de la millor manera el concepte de no violència, riquesa en l'execució i en la tècnica, l’impacte i l’adequació a la temàtica. És una obra madura i fent un ús molt adequat de l’aplicació cromàtica.
  • Segon premi: Premi 300€ a l’obra SENSE TÍTOL, de Lisa Derksen Castillo, per l’original la manera plasmar l'ofec de la violència. Per expressar la idea de l’agressivitat, amb una composició molt definida, i expressar la idea de manera molt clara.
  • Tercer premi: Premi 100€ a l’obra SENSE TÍTOL d’Albert Giménez Torrent per la síntesi que fa de la imatge que explica el concepte de violència. Visualment amb poc diu molt.

El jurat es va reunir el dia 8 a les 9.30 h el matí a la sala d’actes de l’Ajuntament de Guissona i fou format per:

  • Agnès Pla i Ribalta, regidora de cultura de l’Ajuntament de Guissona.
  • Laura Puig Bernaus, tècnica de disseny i comunicació del Museu de Guissona.
  • Joan Codina Donaire, artista local.

El treball premiat primer s’il·lustrarà al cartell anunciador de les activitats i a altres propostes de marxandatge que l’àrea d’Igualtat i Feminismes consideri.

La Regidoria d’Igualtat i Feminismes de l’Ajuntament de Guissona, a través del Pla d’Igualtat Municipal, desenvolupa diferents accions per lluitar contra la discriminació i la violència de gènere. Entre aquestes, hi ha la de sensibilitzar i implicar a la població en programes per eradicar el caràcter sexista i discriminatori en els models poblacionals i potenciar relacions igualitàries entre els sexes. Amb el propòsit de fer partícip el major nombre possible de persones en aquest projecte, ha emmarcat aquest concurs dins de les activitats per celebrar el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència envers les Dones.