Més de cinquanta nacionalitats diferents que conviuen a Guissona surten al carrer per celebrar la jornada Colors que és un clam a la convivència.

Per sisè any consecutiu Guissona celebra la Jornada Colors, una jornada repleta d’activitats per mostrar la interculturalitat i la participació popular del municipi. L’èxit de participació i públic a les activitats constata que aquesta festa ja esta consolidada en el calendari festiu de Guissona.

DIMARTS 14 MAIG 2013

Més de cinquanta nacionalitats diferents que conviuen a Guissona surten al carrer per celebrar la jornada Colors que és un clam a la convivència.  

 

Guissona.-  Per sisè any consecutiu Guissona celebra la Jornada Colors, una jornada repleta d’activitats per mostrar la interculturalitat i la participació popular del municipi.

L’èxit de participació i públic a les activitats constata que aquesta festa ja esta consolidada en el calendari festiu de Guissona.

Les activitats es van iniciar amb la Flor de les Cultures, una activitat coordinada per l’Escola Ramon Faus que va fer sortir a tothom al carrer amb l’objectiu de donar a conèixer les més de cinquanta nacionalitats que conviuen a la nostra vila.

 

Enguany l’activitat central de la jornada va ser una gimcana, amb una desena de proves de caràcter interculturalitat, que tenien com a objectiu conèixer les nacionalitats de  Guissona i interactuar amb les persones originàries d’aquests països, de la mateixa manera i al llarg de la gimcana es feia un recorregut pel nucli històric, donant a conèixer els seus racons. Més d’un centenar de persones hi van participar.

 

Al migdia va cloure la jornada amb la cantada conjunta de la cançó “Colors” de Donovan, una cançó popular entonada per l’Escola Municipal de Música Josep M Llorens i Cisteró i que va omplir de música la plaça Major de Guissona, afegint-s’hi un gran nombre de veus, una cantada que va ser el clam de Guissona a la convivència pacífica d’un important nombre de cultures diferents.

 

La jornada s'organitza gràcies a la participació de les entitats i associacions del municipi, aquesta compta amb el suport de l'AMPA de l'Escola Ramon Faus i Esteve, de l'Escola Ramon Estadella i Torradeflot, de l'Associació de Dones Nèvia, de l'Associació de Famílies de Guissona, de l'Associació Eslava Oriental, de l'Associació Catalano-Andalusa de la Segarra, de la Unió de la Comunitat Senegalesa, de l'Agrupament Escolta Bella Iesso, dels Geganters de Guissona, dels Margeners de Guissona i de l'Escola de Música Josep M. Llorens i Cisteró, una colla d'entitats que s'han implicat altruistament en aquesta jornada.

 

 

Dimarts, 14 de maig del 2013.

 

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa

Carlota Bartra i Claustre Oliveres

premsa@guissona.cat