JOSEP CIVIT GUANYA L’ONZENA EDICIÓ DEL PREMI JORDI PÀMIAS

El dissabte 26 d’octubre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Guissona s’ha donat a conèixer el guanyador de l’onzena edició del premi Jordi Pàmias, en un acte presidit per la regidora de cultura, Agnès Pla; el poeta, Jordi Pàmias; l’editor, Lluís Pagès i Albert Turull, com a president del jurat.

DISSABTE 26 OCTUBRE 2019

El  dissabte 26 d’octubre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Guissona s’ha donat a conèixer el guanyador de l’onzena edició del premi Jordi Pàmias, en un acte presidit per la regidora de cultura, Agnès Pla; el poeta, Jordi Pàmias; l’editor, Lluís Pagès i  Albert Turull, com a president del jurat.

En aquesta edició s’han presentat cinquanta-dos obres a aquesta convocatòria, essent la d’enguany, la que ha rebut més obres candidates.

Albert Turull, com a president d’un jurat format per Josep Borrell, Àngels Marzo, Eduard Batlle i Gemma Casamajó ha donat a conèixer el nom del  guanyador de l’edició d’enguany, que ha estat Josep Civit i Mateu, per l’obra L’AGULLA AL PALLER, d’aquesta obra el jurat en destaca que és un poemari amb una idea de conjunt, en què cada poema va en una direcció solvent, mantenint l’argument, amb una veu i un to sostinguts fins al final; un llibre que, escrit amb molt d’ofici, aconsegueix emocionar, amb alguns poemes d’una gran qualitat, que destaquen del conjunt, i un títol del tot escaient, que queda plenament justificat amb l’últim poema.

Turull va remarcar que el jurat també va fer constar un reconeixement especial, com a finalista, per l’obra presentada sota el títol CANVI DE MANS, atès que es tracta d’un proposta valenta de poesia de caire didàctic, de molt agradable lectura.

Josep Civit Mateu, el guanyador, ha dit que amb aquest premi ha vist un desig complert, se’n sent orgullós, atès que és un premi d’una dotació de 2000€ i per tant, de gama alta, a més el publica Pagès Editors, un editorial de prestigi i porta el nom de la figura de Jordi Pàmias, un poeta cabdal, amb veu pròpia i que domina a la perfecció la seva eina, el llenguatge.

 En el marc del mateix acte es va presentar LLETRES A CLARA, l’obra guanyadora de la passada edició a càrrec del seu escriptor en JOSEP PLANASPACHS, qui va escriure el llibre a la seva neta quan tenia tres mesos i que compta amb reflexions personals fetes amb amor i entusiame.

La regidora de cultura, va fer entrega del guardó, que consisteix en 2.000 euros i la publicació de l'obra a càrrec de Pagès Editors.

L’acte va ser musicalitzat per instants musicals, el duo de flauta travessera i piano format per Issac Fonoll i Isidor Rosich.

 

Dissabte, 26 d’octubre de 2019