L’INS Guissona estrena un nou cicle formatiu dual, el CFGM de Tècnic/a en elaboració de productes alimentaris que es començarà a impartir aquest mes de setembre. Aquest any presenten el nou cicle formatiu de grau mig que impartirà el centre, Tècnic en Elaboració de productes alimentaris, el qual permetrà la formació completa en indústries alimentàries.
L’INS Guissona estrena un nou cicle formatiu dual, el CFGM de Tècnic/a en elaboració de productes alimentaris que es començarà a impartir aquest mes de setembre.
De l’Institut de Guissona va sortir la primera promoció de formació dual de Catalunya en Tècnic Superior en Processos i Qualitat en la Indústria alimentària.
Aquest any presenten el nou cicle formatiu de grau mig que impartirà el centre, Tècnic en Elaboració de productes alimentaris, el qual permetrà la formació completa en indústries alimentàries. Encara queden places disponibles per aquest nou grau, que ofereix grans possibilitats d’aprenentatge per a aquelles persones que volen dedicar-se al món de la cuina. Podeu consultar sobre les matrícules a l’INS GUISSONA, al 973 55 14 17.
A més a més, aquest cicle permet inscriure’t amb mòduls concrets, com els de cuina, permet la formació de treballadors i permetrà absorbir alumnes duals en pràctiques.
Els cicles donen la possibilitat de fer la modalitat dual fent unes 1.000 hores de pràctiques a empreses com bonÀrea, Borges, Irta, Argal, Pastoret de la Segarra, Pinsos Yak o Grup Pons. Durant la formació dual, l’alumne té l’oportunitat de cursar part de l’ensenyament a l’aula i part a l’empresa. La metodologia d’estudi és totalment aplicada a l’entorn laboral, culminant a segon curs amb la presentació d’un projecte final on hauran treballat de manera transversal l’aprenentatge. Cal dir que el 90% dels alumnes han aconseguit feina després d’acabar el CFGS en Indústries Alimentàries.
Però l’INS Guissona també ofereix altres opcions formatives :
CFGM de Manteniment electromecànic (dual). Aquest cicle s’imparteix amb un mètode pedagògic pioner a Catalunya, l’aprenentatge basat en projectes ABP, on els estudis s’organitzen al voltant de reptes que representen processos industrials reals.
CFGM de Gestió administrativa i sistemes microinformàtics i xarxes. Cicle de 2×3 que permet obtenir dues titulacions. En aquest cicle s’aprèn a gestionar el dia a dia d’una empresa, passant per la facturació, magatzem, logística, muntatge i el manteniment d’equips.
PFI d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic. Aquest és un projecte educatiu per donar sortida a aquells alumnes que presenten dificultats en l’aprenentatge i se’ls forma en tècniques de comercialització, preparació de comandes i atenció al client.
Tots aquests estudis permeten fer pràctiques i/o la part dual a bonÀrea.
Així mateix bonÀrea també ofereix formació per inserir joves en el món laboral:
Escola d’Alimentació. Escola on joves entre 18 i 25 anys estudien un certificat de professionalitat per aprendre l’ofici d’operari de la indústria càrnia i a la vegada, obtenen un contracte de treball. Escola que va arrancar l’any 2014 i que ha aconseguit que el 80% dels estudiants acabin tenint contracte indefinit a bonÀrea.
Escola de Transportistes. Escola on joves entre 20 i 30 anys tindran la possibilitat de formar-se i obtenir els carnets C, CAP i Competència professional (títol de transportista) i alhora treballaran amb un contracte de formació. Al finalitzar la formació, s’incorporaran a la flota de transportistes bonÀrea.