Noves troballes arqueològiques a Guissona.

En motiu de la instal•lació de la xarxa de Gas Natural a Guissona, s'ha realitzat una excavació preventiva al Carrer Sant Sebastià de la vila que ha permès descobrir una part més de la ciutat romana de Iesso.

DILLUNS 28 NOVEMBRE 2011

Noves troballes arqueològiques a Guissona.

 

Guissona.- En motiu de la instal·lació de la xarxa de Gas Natural a Guissona, s'ha realitzat una excavació preventiva al Carrer Sant Sebastià de la vila que ha permès descobrir una part més de la ciutat romana de Iesso.

 

En aquesta intervenció arqueològica, dirigida per l'arqueòloga Anna Camats, i sota la supervisió del Patronat d'Arqueologia de Guissona i els Serveis Territorials de Cultura de Lleida, s'han descobert un conjunt de murs, formats per grans carreus que possiblement formaven part de la xarxa urbana de l'antiga ciutat romana de Iesso. Aquestes evidencies arqueològiques  resten ubicades al sector més extrem de la zona est de la ciutat romana.

 

Davant de la naturalesa d'aquestes restes, el projecte constructiu de l'empresa Gas Natural es modificarà per respectar i poder conservar les descobertes.

 

Troballes

 

Museu de Guissona

 

 

Dilluns 28 de novembre de 2011

 

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa

Carlota Bartra i Claustre Oliveres

premsa@guissona.cat