PLANÇÓ ENGEGA A GUISSONA LA SEVA SEGONA TEMPORADA

Les accions d’aquesta temporada, inclouran espectacles de ballet contemporani, dansa urbana, teatre i circ, amb produccions diverses amb temàtiques d’interès per als joves. Després de l’acció d’obertura de circ a Guissona, n’hi haurà una mensualment fins al mes d’abril. 7 dels 15 municipis participants en el projecte, programaran els espectacles, i la resta, s’ocuparan de donar suport amb els desplaçaments i de la consolidació dels grups de joves participants.

DILLUNS 13 NOVEMBRE 2023


Aquest divendres, una seixantena de nois i noies participants en el projecte Plançó s’han trobat a Guissona per gaudir del taller LA RODA, DINS O FORA, un taller d’art a càrrec de Cruma i del Centre d’Art Singular Cal Santacreu, un espai format per un cercle tancat per cavallets de pintura, en el qual cada jove ocupa una posició, d’observador i d’observat, els observats han realitzat escenes teatrals dinàmiques, tota una experiència en la qual les persones participants s’han apropat a la diversitat funcional la través d’una experiència artística que ha combinat arts plàstiques i arts escèniques.
Els joves també han vist al nou Teatre Municipal Ateneu de Guissona d, juntament amb la població de la vila, han gaudit de l’espectacle del col·lectiu Mur, DE TÚ A TÚ, una proposta de circ que fa reflexionar sobre les limitacions, físiques i mentals i la capacitat humana de sobreporsar-se.


Calendari de la segona temporada del projecte PLANÇÓ

Les accions d’aquesta temporada, inclouran espectacles de ballet contemporani, dansa urbana, teatre i circ, amb produccions diverses amb temàtiques d’interès per als joves.
Després de l’acció d’obertura de circ a Guissona, n’hi haurà una mensualment fins al mes d’abril. 7 dels 15 municipis participants en el projecte, programaran els espectacles, i la resta, s’ocuparan de donar suport amb els desplaçaments i de la consolidació dels grups de joves participants.

PROGRAMACIÓ TEMPORADA CIRCUIT ESCENA JOVE 2023/2024
10/11/2023: Guissona, Cia Col·lectiu MUR, espectacle DE TÚ A TÚ
01/12/2023: Torrefarrera, Cia L’Excèntrica, Espectacle ADÉU, JANE!
12/01/2024: Cervera, Cia. Habemus Corpus, espectacle, TEEN TIME GONE
02/02/2024: Alcarràs, Cia. Oriol Sauleda, espectacle LLUMENERES
01/03/2024: Tàrrega, Cia. Cross Border, espectacle, LA CHICA QUE SOÑABA
01/03/2024: Juneda, Cia. La Dramática errante, espectacle ALTSASU
10/05/2024: Tremp, Farem la cloenda de la temporada amb una jornada de dos dies amb espectacle i tallers, aquest any amb la col·laboració de festivals i fires d’arreu del país.


EL PROJECTE
Plançó sorgeix en el marc de la Xarxa de cooperació territorial de Lleida del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM), que gestiona el Departament de Cultura. Es tracta d’un projecte mancomunat, coordinat per Xavier Iglesias Rué, que compta amb el finançament del Departament de Cultura, la Diputació de Lleida i els 15 ajuntaments participants de la província de Lleida: Alcarràs, Alcoletge, Alpicat, Balaguer, Cervera, Juneda, les Borges Blanques, la Seu d’Urgell, Lleida, Mollerussa, Rosselló, Tàrrega, Torrefarrera, Tremp i Guissona.
El projecte Plançó neix amb la vocació de facilitar l’accés a la cultura als joves en un territori amb menys població i menys equipaments escènics que altres indrets de Catalunya. La voluntat és oferir un espai per crear una comunitat cultural de joves en el territori.