PLANTADA D’ARBRES AMB ELS CENTRES EDUCATIUS DE GUISSONA

Plants for the planet és una iniciativa infantil que té per objectiu sensibilitzar a infants i adults sobre els problemes de canvi climàtic i justícia global.

DILLUNS 11 MARÇ 2024

El dia 1 de març es celebra el DIA DE LA NATURALESA a nivell mundial, és per aquest motiu que entorn aquesta data Guissona celebra diferents actuacions de plantada d’arbres i de conscienciació sobre el canvi climàtic entre l’alumnat dels centres educatius de la vila.

Aquest 2024 s’han portat a terme dues accions, una ha estat aquest dijous, 7 de març, en aquesta jornada els nois i noies de primer d’ESO dels centres educatius de Guissona, juntament amb els nois i noies del Centre d’Art Singular de Cal Santacreu, han pogut participar a una acadèmia de Plants for the Planet que ha acabat amb una plantada d’arbres.

Plants for the planet és una iniciativa infantil que té per objectiu sensibilitzar a infants i adults sobre els problemes de canvi climàtic i justícia global.  La iniciativa treballa la plantació d’arbres no només com acció pràctica i simbòlica sinó també com a actuació per reduir l’efecte del canvi climàtic.

En aquesta sessió, després de les acadèmies formatives, l’alumnat, en col•laboració amb l’Ajuntament i amb el suport de l’equip de monitoratge de Plants for the Planet han plantat 3 prunus al carrer de les Eres i aromàtiques i arbustives a l’espai del jardí botànic.

La visita de Plants for the planet a Gussona és  possible gràcies a la col•laboració de la Fundació Josep Santacreu.

Amb l’alumnat de primària, la plantada es va fer el passat 1 de març, amb el suport de la Brigada Municipal i de l’empresa de jardineria municipal TECNOLOGIA I REGS

La sessió es va fer amb l’alumnat de 4t de la FEDAC i de l’ESTADELLA i de 5è del Faus, en una zona de nou ajardinament ubicada entre el carrer Ametllers i el Carrer Torrent de Ventcerà, just darrera de la plaça Catalunya, obrint així nous pulmons verds a la vila de Guissona. En aquesta zona es van plantar 5 plataners i una cinquantena d’aromàtiques i arbusives.

Guissona compta amb més de 3000 arbres registrats, amb aquestes plantades es vol conscienciar a joves i infants de la importància dels arbres pel canvi climàtic i també pel respecte al medi ambient.

L’Alcalde, Jaume Ars i el regidor de Medi Ambient, Ramon Sala, participen activament d’aquestes plantades, essent un projecte que es senten molt seu.