PRESENTACIÓ D’UN LLIBRE SOBRE TARÁS SHEVCHENKO A GUISSONA

El passat dissabte, 7 de març, José Andrés Alvaro Ocáriz ens va presentar el llibre dedicat a Taras Shevchenko, excel·lent pintor i magnífic poeta que s’ha convertit en un dels símbols d’Ucraïna.

DIMARTS 10 MARÇ 2020

 

En un acte coorganitzat per la regidora de cultura de l’Ajuntament de Guissona  i l’Associació Eslava Oriental, en el que també hi ha hagut música d’Ucraïna i s’hi ha recitat poesia, el filòleg Jose Andrés Alvaro, nascut a Sant Sebastià però amb residencia a Navarra, ha presentat el seu llibre.

Segons el seu autor, el principal motiu que l’han portat a escriure aquesta obra és el de donar a conèixer la figura de Tarás Shevchenko. Per això, aquest llibre està destinat als que estimen la cultura en general i que potser desconeixen la figura de Shevchenko, però sobretot a aquells que coneixen la cultura ucraïnesa i tenen la sort de conèixer la seva llengua i també, a totes les persones que han nascut a Ucraïna i que resideixen al nostre país.

Al llarg del llibre es fa un recorregut per la vida d’aquest artista d’Ucraïna, realitzant pinzellades en la seva producció pictòrica i poètica, sense ser exhaustiu, però intentant que quedi clar com va ser la seva vida i la tasca que va portar a terme.

Aquest llibre permetrà conèixer, si no el conèixer la realitat d’Ucraïna al llarg de la seva història i que ha tingut i té poderosos enemics que no la deixen viure amb pau.

Una vetllada fantàstica, de la que en van gaudir una setantena de persones, gràcies a la col·laboració de l’Associació Eslava Oriental.

El llibre de José Andrés Alvarado es troba a la biblioteca de Guissona, on el podreu agafar en préstec si voleu conèixer una mica més sobre la història de Tarás Shevchenko.