PRESENTACIÓ OFICIAL DE LA MARXA DELS CASTELLS EDICIÓ 2011

El proppassat divendres es va presentar oficialment la XII edició de la Marxa dels Castells en un acte celebrat a la sala polivalent de la Biblioteca de Guissona. Aquesta prova, inclosa en la Copa Catalana de Marxes de Resistència, està coorganitzada pel Centre Excusionista Guissonenc i pel Centre Excursionista de la Segarra

DILLUNS 07 MARÇ 2011

El proppassat divendres es va presentar oficialment la XII edició de la Marxa dels Castells en un acte celebrat a la sala polivalent de la Biblioteca de Guissona.

Aquesta prova, inclosa en la Copa Catalana de Marxes de Resistència, està coorganitzada pel Centre Excusionista Guissonenc i pel Centre Excursionista de la Segarra, i va néixer l’any 2000 a partir de la iniciativa d’un grup d’amics que pretenien organitzar una caminada dotant-la d’un valor afegit com és l’enllaç amb el patrimoni de la comarca, els castells de la Segarra.

Any rere any, el nombre de participants ha anat augmentant, fins a arribar a la xifra rècord d’enguany, on més de 2.200 persones participaran en la marxa. L’itinerari escollit consta d’un circuit de 54 km amb 1.200 m de desnivell acumulats que recorren diverses localitats de la Segarra, com Cervera, Guissona, les Pallargues, Florejacs, l’Aranyó, Montcortès o Castellnou d’Oluges entre d’altres.

Sens dubte, però, l’èxit d’aquesta cursa ve donat per la combinació de molts factors, com el de gaudir de la natura -els camps verds amb els ametllers florits són un gran atractiu del mes de març a la Segarra-, combinat amb el recorregut pels castells, un gran patrimoni de les nostres contrades, juntament amb el repte que suposa participar en una de les cites oficials de la FEEC i la satisfacció de participar en una trobada no competitiva on es premia l’esforç.

La novetat d’enguany és la incorporació d’una nova modalitat de cursa que no puntua per a la Copa Catalana per als més agosarats, amb un recorregut d’uns 70 km i més de 2.500 m de desnivell i que incorpora nous indrets a la ruta, com són les municipis de les Oluges, Estaràs, Sant Ramon, Ivorra i Sant Guim de la Plana.

L’organització de l’esdeveniment té el suport de més de 150 col·laboradors de tota la comarca, que garanteixen el desplegament necessari en els avituallaments, els punts de sortida i d’arribada, l’emplaçament del dinar, i en definitiva, totes les tasques que comporta l’organització d’un acte multitudinari. També cal remarcar la tasca important dels patrocinadors, entre ells l’empresa DKV i de les administracions col·laboradores, Ajuntaments de Cervera i Guissona, i Consell Comarcal de la Segarra.

La tasca organitzativa dels dos centres excursionistes va més enllà de l’àmbit esportiu i pretén assolir un compromís social i amb el medi ambient. Així, amb l’objectiu de reduir la generació de residus d’envasos, enguany es repartirà entre tots els assistents l’ampolla sostenible, que els participants hauran de guardar durant la cursa i que podran anar reomplint en qualsevol dels avituallaments i controls. D’altra banda, la Marxa dels Castells col·labora amb l’ONG Intermon Oxfam participant en el TrailWalker 2011, en la que els equips participants, formats per quatre persones, recapten diners per lluitar contra la pobresa i la injustícia al món i han de completar un recorregut de 100 km.

CEG- CES