PRIMERA ACTUACIÓ DE LA TEMPORADA DELS MARGENERS DE GUISSONA

El passat diumenge 10 de març els Margeners de Guissona es van desplaçar a Barcelona per obrir la temporada d’actuacions a la Diada del Safareig, convidats pels Castellers de la Sagrada Família, i on també van compartir plaça amb els Xics de Granollers.

DIMARTS 12 MARÇ 2024

El passat diumenge 10 de març els Margeners de Guissona es van desplaçar a Barcelona per obrir la temporada d’actuacions a la Diada del Safareig, convidats pels Castellers de la Sagrada Família, i on també van compartir plaça amb els Xics de Granollers.
A les 12 del migdia i sota un cel una mica ennuvolat, però que va esperar a descarregar l’esperada pluja fins que l’actuació ja es va haver acabat, van començar els pilars d’entrada: 2 pilars de 4 per part de la colla amfitriona i la del Vallès, i 1 pilar de 4 per part de la colla de la Segarra.
Els primers a actuar en cada ronda van ser els camises verdes de la capital catalana. En primera ronda van haver de desmuntar un tres de set. En ronda de repetició el van aconseguir descarregar, no sense haver-lo de treballar en excés a causa d’una desquadratura al pis de quartes i a una canalla molt petita que va fer que el castell fos molt lent i llarg. Passat l’ensurt i amb els ànims reforçats en segona ronda van descarregar un quatre de set amb agulla, també força llarg però una mica més tranquil. I per acabar les rondes de castells van descarregar un quadret de set força maco, tancant així la seva primera tripleta de castells de 7 de la temporada.
Els segons en actuar van ser la colla grana del Vallès Oriental. En primera ronda van descarregar un quatre de set molt ràpid i tranquil, a destacar la rapidesa i finura de la canalla. En segona ronda van afegir l’agulla a l’estructura anterior. Tot i que el castell no va mostrar cap complicació aparent, al moment de la travessada una de les quartes va anar perdent la posició, fent perillar el castell. Tot i això, el van poder salvar i carregar, deixant el pilar del 5 sol. Quan ja sortia l’acotxadora del pilar, i de forma poc esperada, el segon del pilar el va caure endarrere, quedant el castell en carregat. En tercera ronda van descarregar sense problemes un cinc de sis que de ben segur no tardaran a pujar-lo un pis.
Per últim, els tercers en actuar van ser els de camisa marró de la Segarra. El primer castell va ser el tres de sis, castell descarregat sense cap altra complicació que els nervis normals de ser el primer castell de la temporada. Un cop trencat el gel, a segona ronda van descarregar la torre de sis, castell que va necessitar una mica més d’esforç i treball de tota la colla a causa de la seva fragilitat. En tercera ronda va ser el moment del tres de sis amb agulla, castell el qual els Margeners han estat assajant una nova forma de fer entrar l’acotxadora a l’agulla, i que diumenge es va poder veure el bon resultat. Castell descarregat sense cap complicació aparent.
A la ronda de pilars, els castellers de la Sagrada Família van descarregar 2 pilars de 4 i 1 pilar de 4 per sota simultanis, els Xics de Granollers 2 pilars de 4 simultanis, i els Margeners de Guissona 1 pilar de 4.
Un cop acabada l'actuació les 3 colles van gaudir d’un molt bon dinar de “jo porto” organitzat per la colla amfitriona. Els Margeners hi van col•laborar portant galetes i pastissos de postres. Va ser un bon final de diumenge. Ara els Margeners tenen els 2 assajos per preparar la Diada del Local de dissabte que ve a Guissona, on esperen poder omplir el local i fer una passa més endavant en aquesta temporada que tot just acaba de començar.
Per últim, destacar que aquest va ser un cap de setmana 100% margener pels de la camisa marró, ja que el dissabte van celebrar la ja tradicional calçotada de la colla. Com que tot el dissabte ens va visitar la tan esperada i desitjada pluja, la calçadotda va tenir lloc al seu Local, on una seixantena de margeners van gaudir d’allò més menjant calçots i carn, i fent-la petar abans de la primera actuació de diumenge.

Castellers de la Sagrada Família: 2pd4, id3d7, 3d7, 4d7a, 4d7, i 3pd4 (1ps)
Xics de Granollers: 2pd4, 4d7, 4d7ac, 5d6 i 2pd4
Margeners de Guissona: pd4, 3d6, 2d6, 3d6a i pd4