QUATRE GUISSONENQUES, S’INCORPOREN AL PROJECTE ‘DONES TRANSFORMADORES’ DEL DEPARTAMENT D’IGUALTAT I FEMINISMES DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA A LLEIDA

Els projectes i experiències vitals que van compartir entre les assistents, han de servir per generar nous referents a banda de crear xarxa, establir sinergies i obrir un espai de debat i d’empoderament.

DIVENDRES 12 ABRIL 2024

El passat dijous 11 d’abril setze dones de la comarca de la Segarra es van reunir a Sanaüja, per parlar de les seves trajectòries professionals i vitals. Una iniciativa impulsada pel Departament d’Igualtat i feminismes de la Generalitat de Catalunya a Lleida, que pretén visibilitzar i impulsar la transformació feminista a l’entorn rural. 

La representació de municipi de Guissona va anar de la mà de Maribel Esquè Rubiol, veïna de Guarda-si-venes i expresidenta de les dones ramaderes Catalunya. També hi va prendre part la creadora de contingut sobre maternitat Ioana Crisan, l’exalcaldessa de l’Ajuntament de Torrefeta i Florejacs, Núria Magrans Anglès, i la directora i professora de l’escola de dansa Montse Esteve, Montse Esteve Badies.

A la trobada les va acompanyar la consellera de Cultura Natàlia Garriga Ibáñez, i la delegada del govern a les terres de Lleida Montse Bargés Saura, entre altres autoritats del territori.

La consellera Garriga va comentar que les 'sessions com la d’avui són molt importants perquè donen veu a dones que dinamitzen el territori des del món rural i des de tots els angles possibles: la cultura, l’economia, la cura per les persones o la relació amb la comunitat”.

La delegada Bergés va destacar que és un “moviment viu i obert que vol anar sumant trajectòries vitals i professionals de dones que amb la seva activitat, fins ara poc visibilitzada, ja estan generant canvis en el món rural i contribueixen a superar l’agropatriarcat”.

Els projectes i experiències vitals que van compartir entre les assistents, han de servir per generar nous referents a banda de crear xarxa, establir sinergies i obrir un espai de debat i d’empoderament.

 

Guissona, 12 d’abril de 2024.