Recomanacions als afectats pel temporal de vent del mes de gener a Catalunya

Des de l'oficina comarcal de consum de la Segarra ens fan arribat els següents consells

DIVENDRES 30 GENER 2009

Recomanacions als afectats pel temporal de vent del mes de gener a Catalunya

 

Si heu estat afectats pel temporal de vent que ha tingut lloc a Catalunya a finals del mes de gener de 2009 amb danys en béns (habitatge, vehicles, etc...) i/o talls dels subministraments (llum, aigua, telèfon...) us recomanem el següent :

Per danys en els béns:

1r. Comproveu quines assegurances teniu contractades (de la llar, del vehicle, etc...) i si cobreixen danys.

Només es podrà aconseguir una indemnització per danys si el bé sinistrat estava assegurat en el moment del sinistre (els dies del temporal de vent).

2n. En cas que tingueu una pòlissa d'assegurança que cobreixi els béns danyats, és recomanable fer fotos dels béns danyats i  guardar els justificants de les despeses urgents que tingueu. En tot cas, cal que comuniqueu, el més aviat possible, el sinistre a la vostra entitat asseguradora amb els models de comunicat i de relació de béns danyats següents:

Documents:

·        Annex I. Comunicat de sinistre per a l’entitat asseguradora.

·        Annex II. Relació de béns danyats per la tempesta ciclònica atípica que va patir Catalunya el mes de gener de 2009.

3r. Si el sinistre hagués ocurregut en una zona geogràfica amb vents iguals o superiors a 135 km/hora, la vostra entitat asseguradora té l'obligació de comunicar el sinistre al Consorci de Compensació d'Assegurances i serà aquesta entitat qui, d'acord amb el seu Reglament, es farà càrrec d'indemnitzar els danys.

Cal recordar que a les pòlisses d’assegurances de danys l'entitat asseguradora cobreix els riscos d’acord amb les condicions  estipulades i que el Consorci de compensació d’assegurances  cobreix els riscos extraordinàris o catastròfics (en aquest cas vents superiors a 135 km/h i tempestes ciclòniques atípiques -ratxes de vents superiors a 135 km/h i pluja-). Podeu consultar el llistat PROVISIONAL de municipis en els quals el Consorci de Compensació d'Assegurances cubreix els danys per temporal de vent dels dies 23 a 25.01.2009.

Llistat provisional Barcelona
Llistat provisional Girona
Llistat provisional Lleida
Llistat provisional Tarragona
Per talls de subministrament (llum ,aigua..)

1r. En cas que encara no s’hagi restablert adequadament el servei contacteu amb la vostra companyia( elèctrica, d'aigua,...) a través dels seus canals d’atenció al client.

2n. Si teniu contractada una assegurança de la llar del tipus multirisc (amb múltiples riscos i garanties cobertes) comproveu si cobreix els danys i perjudicis soferts pels talls de subministrament.
En aquest cas, comuniqueu el sinistre a la vostra companyia amb els models de comunicat i derelació de béns danyats segëunts:


Documents:

·        Annex I. Comunicat de sinistre per a l’entitat asseguradora.

·        Annex II. Relació de béns danyats per la tempesta ciclònica atípica que va patir Catalunya el mes de gener de 2009.

En cas que hagueu sofert danys als béns i també talls de subministrament i ambdós estan coberts per al mateixa asseguradora especifiqueu-ho de forma conjunta en el mateix comunicat del sinistre.

Per últim