Rentada popular a les fonts i trobada d'acordions

Aquest diumenge i en motiu de la festa de la Mare de Déu de la Salut, a les fonts del poble va tenir lloc la tercera rentada popular, la qual en aquesta edició ha anat acompanyada d'una trobada d'acordionistes procedents de la Catalunya Central.

DILLUNS 31 AGOST 2015

Una vintena de dones habituallades de principis de segle i acompanyades d'algun home i d'algun infant han portat a terme la reconstrucció d'una rentada popular a les fonts del poble de la nostra vila. Aquesta activitat que s'ha portat a terme per tercer any consecutiu enguany ha estat presentada per Marta Pérez Sierra, guanyadora del segon premi Jordi Pàmias, la qual ha fet lectura del text DONA D'AIGUA, una breu narració escrita per ella mateixa i reflex del que passava al voltant de les fonts del poble als anys trenta, quaranta.

 

Després de la rentada popular a la plaça Vell Pla s'ha servit un berenar tradicional de pa amb oli i xocolata, acompanyat de porrons de mistela i càntirs d'aigua fresca i a continuació, deu acordionistes provinents del Bergadà, d'Osona i de la Segarra han protagonitzat la darrera tarda musical d'aquest mes d'agost a la nostra vila. Aquesta trobada ha estat gràcies a la guissonenca i acordionista amateur Mª Mercè Secanell que expressa que organitzant aquesta trobada ha complert un petit somni.