REUNIT EL PLA DE PROTECCIÓ CIVIL DEL MERCAT ROMÀ DE IESSO

Les parts implicades a l'organització i gestió dels capvespres i Mercat Romà, han estat informats/des de les mesures previstes en relació amb tot allò establert pel procicat i que condiciona el funcionament d'aquests.

DILLUNS 12 JULIOL 2021

Com cada any, el dilluns previ al Mercat Romà, s’ha reunit aquest matí en tasques de coordinació l’equip tècnic responsable del Pla Específic Municipal (PEM)  per les activitats del Mercat Romà de Iesso i dels capvespres a la romana.

Enguany, l’equip responsable, presidit per l’Alcalde i format per diferents regidories, el cos de bombers i mossos, els agents municipals, responsables de brigada, de protecció civil, la direcció del Museu de Guissona i de l’àrea de comerç, cultura i festes, així com el responsable de l’empresa Sabors Catalans, coordinadora del Mercat, han estat informats per part de la coordinació del Mercat, de les mesures previstes en relació amb tot allò establert pel procicat i que condiciona el funcionament dels capvespres a la romana i del Mercat Romà 2021.

Capvespres a la romana

De dilluns a divendres s’han establert activitats de capvespres cada dia, amb control d’aforament i de traçabilitat. L’accés a la plaça major de Guissona quedarà tancat a partir de les 21h, definint-se un accés únic des del carrer botigues, des d’on es farà el control d’accés a l’activitat mitjançant codi QR i la desinfecció de mans.

Les cadires seran assignades seguint rigorosament les pautes establertes per l’organització i en grups bombolla des de davant de l’escenari cap a darrera, d’acord amb l’ordre d’arribada.

No es permetrà que el públic es mogui del seu seient si no és del tot indispensable.

La sortida de l’espai també serà escalonada i seguint les mesures establertes per l’organització.

Mercat Romà

El Mercat Romà es farà el dissabte des de les 10 del matí a les 10 del vespre.

El nombre de parades del Mercat es veu reduït respecte els altres anys, ubicant-se les parades només en un costat de carrer i dins l’eix Fluvià-Bisbal, amb una distància de seguretat de tres metres entre parades. Dins l'eix comercial també hi haurà parades dels comerços de Guissona que s'ubiquin davant del seu establiment, al carrer Botigues i a la plaça Pere Fages.

La resta de parades s’ubicaran en un recorregut únic a la zona del Portal de l’Àngel, mantenint-se aquí també la distància de seguretat entre parades.

La plaça Bisbe Benlloch acollirà oficis antics.

Pel que fa als espectacles de lluita de gladiadors previstos a les 12 del migdia al Portal de l’Àngel i les 19h a la plaça Bisbe Benlloch, es traslladaran tots a la plaça major, i s’hauran de seguir asseguts a les cadires ubicades en aquest espai, de forma individual, sota cap concepte es podran ajuntar cadires.

Es demanarà als visitants que utilitzin la mascareta en tot el recorregut del Mercat Romà, que utilitzin gel desinfectant al visitar les parades i que s’eviti l’acumulació de persones en una mateixa parada.

Servei de restauració local

Es recomanarà al servei de restauració local que ubiquin les taules als espais de les terrasses, amb distància de 2,5 metres entre taula i taula i taules d’un màxim de 10 comensals.

Es demanarà que hi hagi servei de cambrers a les taules, evitant que els clients s’aixequin i s’acumulin a les barres per demanar la seva consumició.


A més a més, durant tot el dia, persones de l’organització, agents municipals i agents cívics passejaran per l’espai Mercat amb l’objectiu de garantir una #culturasegura i el compliment d’aquestes mesures.

L’equip del PEM demana a la població de Guissona i als seus visitants la bona voluntat per garantir la màxima seguretat d’aquest Mercat que tots tenim ganes de que tiri endavant i que complint aquestes mesures ens permetrà gaudir a tots i a totes de tots els actes que s’han organitzat i estan disponibles a www.mercatroma.cat

L’organització es reservarà el dret dimissió d'aquelles persones visitants que puguin implicar una situació de risc davant la situació actual.