RICARD GOMÀ GUANYA LA VUITENA EDICIÓ DEL PREMI JORDI PÀMIAS

Aquest dissabte, 22 d’octubre a les 12 del migdia ha tingut lloc l’acte d’entrega del premi de poesia JORDI PÀMIAS, enguany en la seva vuitena edició. El guanyador de l’edició d’enguany ha estat Eduard Gomà i Cardona amb l’obra A PEU DE MULTIVERS

DISSABTE 22 OCTUBRE 2016

Aquest dissabte, 22 d’octubre a les 12 del migdia ha tingut lloc l’acte d’entrega del premi de poesia JORDI PÀMIAS, enguany en la seva vuitena edició.

El guanyador de l’edició d’enguany ha estat Eduard Gomà i Cardona amb l’obra A PEU DE MULTIVERS

De l’obra guanyadora, A PEU DE MULTIVERS, el jurat comenta que és un poemari que capta molt ràpidament l’atenció del lector, i que no el deixa indiferent. L’obra compta amb dues parts ben diferenciades: una primera més expressiva, amb molta força, i amb un rerefons temàtic compromès socialment i de dimensions universals, i una segona de caire més intimista, molt ben aconseguida també.

Ricard Gomà i Carmona (Barcelona1964) és un polític i docent català, militant d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i professor de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser segon tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania i portaveu d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona. A nivell de publicacions aquesta és la primera obra poètica seva que guanya un premi, la major part de la seva publicació està relacionada amb l’àmbit de govern i administració pública.

Gomà ha comentat que li ha agradat molt rebre aquest premi  per les seves arrels a Tordera (La Segarra) comentant que se li fa difícil transitar per la vida sense tenir en compte els valors i paisatges segarrencs.

En el mateix acte es va presentar SUITE BORGENCA d’Eduard Batlle, l’obra poètica guanyadora de l’edició 2016, ja publicada per Pagès Editors, presentada sota la forma d’una prosa poètica molt ben construïda, se’n valora la poderosa força; es tracta d’un discurs rupturista i fins i tot cru i demolidor, però a la vegada molt actual, en què es desgrana una particular i potent poètica de la derrota.

Aquest acte que ha comptat amb la musicalització de Xesco Grau i Marc Castellà, ha estat presidit per l’Alcalde, Xavier Casoliva; la regidora de cultura, Gemma Franquesa; Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors; Jordi Pàmias i Albert Turull, president del jurat.

En aquesta edició ha tornat a augmentar el nombre d’originals presentats, trenta-nou, provinents d’arreu del territori català.