Rosa Jové porta la seva xerrada “La criança feliç” a Guissona

Al llarg d’una hora i mitja, la psicòloga lleidatana va parlar del respecte al nen, de comprensió, d’amor, ... oferint dades, anècdotes, estadístiques, imatges, ... Una informació molt completa que trenca amb els coneguts mites sobre el son infantil, la lactància materna, el collit i la criança en general.

DILLUNS 04 OCTUBRE 2010

El passat dissabte, 2 d’octubre la sala de conferències de La Fassina es va omplir de gom a gom amb la conferència de la psicòloga Rosa Jové, organitzada per l’AMPA de la Llar d’Infants Patufet en col·laboració amb el Pla Educatiu d’Entorn.

Rosa Jové és l’autora de llibres com “Dormir sin lágrimas” i “La crianza feliz: cómo cuidar y entender a los niños”. Psicòloga especialitzada en psicologia clínica infantil i juvenil i responsable del programa de salut materno-infantil de la UNICEF a Lleida, aquesta psicòloga sosté que “solament el bebè que es senti satisfet i atès, eliminarà la por i l’estrès a la seva vida. Serà feliç”

Per a aquesta autora, els nens són persones competents que mereixen tot el nostre amor i respecte i assegura que és necessari atendre les seves necessitats biològiques i emocionals i establir vincles afectius segurs amb ells per aconseguir que siguin nens i adults feliços.

Les propostes de la Rosa Jové estan allunyades d’altres manuals per a pares que aconsellen deixar-los plorar perquè s’adormin o entrenar-los perquè compleixin els objectius dels adults, i que defenen mètodes conductistes de criança que no es basen amb evidències científiques sobre el desenvolupament de les necessitats psico-biològiques dels nens.
Més informació: