S’IMPULSA LA CREACIÓ DE COMUNITATS ENERGÈTIQUES LOCALS D’ENERGIA RENOVABLE

Amb l’objectiu d’incentivar l’ús d’energia verda, l’Ajuntament de Guissona impulsa la creació de comunitats energètiques locals d’energia renovable entre la ciutadania de Guissona.

DILLUNS 27 FEBRER 2023

Amb l’objectiu d’incentivar l’ús d’energia verda, l’Ajuntament de Guissona impulsa la creació de comunitats energètiques locals d’energia renovable entre la ciutadania de Guissona.

Es tracta d’una iniciativa que té per a objectiu cedir les teulades de diferents espais públics i municipals de la vila per a instal•lar plaques solars i així,  persones que no disposen de grans cobertes pròpies, com pisos o el petit comerç, puguin disposar d’una producció pròpia d’energia solar amb un cost d’inversió reduït, ja que fer una petita instal•lació fotovoltaica de 4kwh costa un 70% més que participar en un 4% d’una instal•lació de 100kwh.

A més, avui en dia, la Normativa de la EU va posant fàcil l’autoconsum i permet que la producció pròpia d’energia solar pugui estar a 2.000 metres de distància respecte al punt de consum sense pagar peatges, així un gran radi de persones poden beneficiar-se d’una instal•lació fotovoltaica en un punt concret com si la producció fos a la pròpia teulada.

Per a que veïns i veïnes de Guissona puguin començar a gaudir d’aquesta iniciativa, només cal constituir una societat o una petita cooperativa de consum, realitzar la inversió determinant qui participa i en quina proporció i donar forma al projecte amb la instal•lació corresponent i el generador de consum. Un procés que serà totalment guiat i suportat per l’Ajuntament.

Es poden crear tantes societats o cooperatives com persones interessades hi hagi, prioritzant sempre aquells que no disposen de coberta pròpia. Per formar part d’una comunitat energètica o obtenir més informació, podeu contactar a sstt@guissona.cat