S’inaugura l’exposició “In dubio pro Deo, mil·lenari del Sant Dubte d’Ivorra, 1010-2010”

El dimarts 8 de novembre es va inaugurar l'exposició In dubio pro Deo, mil·lenari del Sant Dubte d'Ivorra, 1010-2010, a la Biblioteca de Guissona. L'exposició organitzada pel Museu de Guissona i produïda pel Museu de Solsona va sorgir arran de la commemoració del mil·lenari del Sant Dubte (2010), ocorregut al segle XI a la parròquia d'Ivorra. L'exposició es complementa d'una publicació, que duu el mateix títol, en la qual es recopilen diversos articles d'especialistes multidisciplinaris sobre els aspectes del Sant Dubte d'Ivorra.

DIMECRES 09 NOVEMBRE 2016

El dimarts 8 de novembre a dos quarts de vuit del vespre es va inaugurar l'exposició In dubio pro Deo, mil·lenari del Sant Dubte d'Ivorra, 1010-2010, a la Biblioteca de Guissona, amb la presència de l'alcalde de Guissona, el Sr. Xavier Casoliva, el mossèn d'Ivorra, el Sr. Fermí Manteca, la directora de la Biblioteca de Guissona, la Sra. Pilar Puerta i el director del Museu de Guissona, el Sr. Josep Ros.

 

L'exposició organitzada pel Museu de Guissona i produïda pel Museu de Solsona va sorgir arran de la commemoració del mil·lenari del Sant Dubte (2010), ocorregut al segle XI a la parròquia d'Ivorra. Els fets situen el moment en què el rector Bernat Oliver va dubtar de la presència real del cos i la sang de Crist en l'Eucaristia, fet que va provocar que del calze en brolles sang autèntica. L'exposició, no solament explica aquest succés, sinó que també narra la intervenció de Sant Ermengol, Bisbe d'Urgell, que va reunir les proves del fet (el calze, els corporals i les estopes amb què eixugaren la sang que vessà del calze) i les va presentar al Papa Sergi IV, el qual reconegué amb una butlla papal l'autenticitat del miracle. A més, la mostra es complementa amb informació del context històric del miracle, fa un repàs a la història del Santuari d'Ivorra i explica els esdeveniments ocorreguts en l'època.

 

L'exposició es complementa d'una publicació, que duu el mateix títol, en la qual es recopilen diversos articles d'especialistes multidisciplinaris sobre els aspectes del Sant Dubte d'Ivorra.


In dubio pro Deo, "en cas de dubte a favor de Déu" romandrà oberta fins al 30 de novembre amb els següents horaris: cada tarda de dilluns a divendres de 16 a 21h i els dimarts, dijous i dissabtes de 10 a 14h