S’INICIEN ELS CAPVESPRES A LA ROMANA

La Celebratio Ludi Iessonensis ha estat la cercavila d’inauguració dels capvespres a la romana a Guissona, en aquesta cercavila enguany s’ha estrenat nou gegantó, el Déu Bacus, inspirat amb l’entranyable Jaume Ribalta, conegut per a tots com el Jaume del Nard. Al vespre els alumnes de l’Institut de Guissona s’han lluït amb la representació de l’obra “Espases, espases, espases”

DIMARTS 13 JULIOL 2010

 
Eren dos quarts de vuit del vespre quan amb la plaça plena de gent els gegants de Guissona, el Roc i la Plàcida, vestits de romans, acompanyats per la Tieta, també vestida per l’ocasió esperaven a la plaça bisbe ben-lloch, els grallers i els tabals d’Els Margeners de Guissona, feien tard, no arribaven ... de cop es comença a sentir una música que ve de lluny, s’aprecien els grallers d’Els Margeners també vestits per l’ocasió, una colla de bacants de l’Agrupament Escolta Bella Iesso i un nou gegantó, i aquesta cara, una cara coneguda, una fesomia que no ens deixa indiferents, el gegant és el Déu Bacus, però, a qui representa? Representa al bacus induscutible de tots els iessonensis, el veritable inspirador d’aquest gegant, el Jaume del Nard.
 
A partir d’aquí cercavila d’inici dels capvespres amb tots els gegants pels carrers de la nostra vila.
 
A les 10 del vespre els alumnes de primer de l’Institut de Guissona han representat a la plaça major l’obra de teatre “Espases, espases, espases”, una petita comèdia sobre un emperador una mica somiatruites amb ànsies de poder que porta a la reflexió sobre països que viuen de fabricar i vendre tancs, metralladores, granades, avions, vaixells de guerra i bombes nuclears i aquests mateixos països són els que imposen les “normes del joc de la guerra” a altres països.
 
El bon temps que va fer durant tot el dia va fer que la plaça s’omplís de gom a gom per presenciar aquesta obra de teatre que els alumnes de l’Institut van brodar, essent aclamats per tot el públic.
 
Avui segueixen els capvespres a la romana amb música arribada d’Irlanda, de la ma d’Els Stompers & Celtic Caos, veniu a les 10 del vespre a gaudir de l’ambient càlid i engrescador d’una taverna irlandesa portat a l’escenari.