S’INICIEN ELS CAPVESPRES A LA ROMANA

Amb el tret de sortida de la setmana cultural per excel·lència de Guissona – ELS CAPVESPRES A LA ROMANA que avui ens han portat cercavila, teatre i l'arribada triomfal del Cèsar i la Reina Cleòpatra.

DILLUNS 15 JULIOL 2013

Amb el tret de sortida de la setmana cultural per excel·lència de Guissona – ELS CAPVESPRES A LA ROMANA – molts guissonencs i guissonenques han sortit aquest dilluns al carrer per gaudir de les activitats programades, que han començat a 2/4 de 8 de la tarda amb la CELEBRATIO LUDI IESSONENSIS. Per aquesta ocasió tots els gegants de la vila: el Roc, la Plàcida, la Tieta i evidentment el Bacus Nardus, es vesteixen per l’ocasió i enguany s’ha sumat a aquest seguici el gegantó del Piteu, batejat el passat més de juny en motiu de la festa de l’Enramada. A la cercavila tampoc hi han faltat les gralles i els tabals dels Margeners de Guissona i el capgrós d’en Parra.

Al vespre, el Cèsar i la Cleòpatra han arribat a Iesso, acompanyats d’un important nombre de legionaris i de ballarines vingudes de l’Egipte més llunyà. Aquests ens han delectat amb el discurs inaugural dels capvespres a la romana, donant les gràcies especialment a les 25 entitats que participen de la festa.

La jornada ha finalitzat amb la representació teatral que els B de Palla, ja consolidats en l’escenari dels capvespres ens han prepat, amb la comèdia Eunuc de Publi Terenci Africà, que  ha permès gaudir a tot el públic d’embolics amorosos en majúscules.  

La previsió de pluges ha fet que els actes de nit es traslladessin dilluns i dimarts al pavelló, tot i això, la sessió de dilluns ha fet el ple, omplint tres-centes cadires, el total d’aforament previst.

 

Per dimarts ens espera l’actuació de Ded Grandad, un repertori de Country Blues, Gospel, Ragtimr i Jazz de la ma de músics provinents dels EEUU, Irlanda i Holanda.Us hi esperem!