S’INICIEN LES SESSIONS D’ACOLLIDA A GUISSONA

Aquest dimecres, s’han iniciat les sessions d’acollida a l’Espai Fassina de Guissona amb persones nouvingudes d’Ucraïna i Moldavia, en aquestes sessions es pretén donar a conèixer el nostre país i el nostre municipi i facilitar el procés d’integració d’aquestes persones.

DIJOUS 17 MARÇ 2011

Segons la Llei 10/2010, de 7 de maig d’Acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya i d’acord amb el Protocol Comarcal d’Acollida, l’Àrea d’Immigració de l’Ajuntament de Guissona organitza dos sessions d’acollida adreçades a les persones reagrupades i als seus familiars.

L’objectiu d’aquestes sessions és donar a conèixer el nostre país i el municipi de Guissona i facilitar el procés d’integració de les persones nouvingudes. Les sessions seran en rus i amb suport d’un documental, realitzat per la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes sessions es porten a terme a la Sala de Conferències de l’Espai Fassina, els dies 16 i 23 de març i en cada sessió es tracten aspectes concrets.

En al sessió d’aquest dimecres, s’ha visualitzat el documental i després s’ha parlat d’aspectes com els serveis públics de Guissona: empadronament, assistència mèdica, serveis socials, orientació per les dones, etc, el permís de residència: tipus, obtenció i renovació i la nacionalitat espanyola.

I el proper dimecres s’informarà sobre el sistema educatiu de Catalunya. Escolarització dels fills, la formació lingüística i professional per als adults, homologació i convalidació dels estudis realitzats al país d’origen, recerca de feina i elaboració del currículum.

Després d’aquestes dues sessions es farà una visita guiada a la Corporació Alimentaria Guissona per part de tots els participants.