Segarra per la Independència presenta a Guissona l’Operació Garzón

Integrat a les activitats de la Marxa cap a la Independència, divendres 31 d’agost, a la sala de plens de Guissona, Segarra per la Independència i Llibertat.cat varen presentar el documental “Operació Garzón”.

DIMARTS 04 SETEMBRE 2012

Integrat a les activitats de la Marxa cap a la Independència, divendres 31 d’agost, a la sala de plens de Guissona, Segarra per la Independència i Llibertat.cat varen presentar el documental “Operació Garzón”. El reportatge descriu l’operació policíaca que va suposar la detenció i repressió de 45 persones vinculades al moviment independentista català en dates prèvies als Jocs Olímpics de Barcelona 92. Sota la direcció de l’ex-jutge instructor de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón, l’actuació policial sobre 17 dels detinguts va generar un seguit de denúncies que foren ocultades pels seus responsables. Per haver-se negat a investigar aquestes greus acusacions, l’any 2003, el Tribunal Europeu de Drets Humans va condemnar l’Estat espanyol.

Durant l’acte hi van intervenir Jaume Moya, coordinador de Segarra per la Independència, i Joan Rocamora, un dels detinguts durant els fets denunciats, que va pertànyer a l’MDT i és actual membre de l’ANC a Cerdanyola. Hi van assistir una cinquantena de persones, que van participar en el debat posterior.

 El documental es presentarà novament a la sala Buireu de Cervera, a les 7 del vespre de divendres 7 de setembre, amb l’assistència de Ramon Piqué (un altre dels detinguts) i José Miguel Cuesta (responsable de la producció del documental).