Setè curs d’arqueologia a Guissona “Ciutat romana de Iesso”.

Enguany el curs compta amb la participació de 30 estudiants vinguts de diferents universitats com la Universitat Autònoma de Barcelona, de la Universitat de Lleida, de la Universitat de Castilla la Mancha, de la Autònoma de Madrid, de la Universitat Rey Juan Carlos I i de la Complutense de Madrid.

DILLUNS 08 JULIOL 2013

Avui dilluns dia 8 de juliol s’ha iniciat el setè curs d’arqueologia a Guissona “Ciutat romana de Iesso”. Enguany el curs compta amb la participació de 30 estudiants vinguts de diferents universitats com la Universitat Autònoma de Barcelona, de la Universitat de Lleida, de la Universitat de Castilla la Mancha, de la Autònoma de Madrid, de la Universitat Rey Juan Carlos I i de la Complutense de Madrid.

 

Enguany es continuarà amb la tasca iniciada l’any passat amb el treball distribuït en dos sectors del parc arqueològic de la ciutat de Iesso. Un grup d’estudiants estarà treballant a l’edifici situat a la zona exterior de la muralla nord de la ciutat. Es preveu documentar el límit oest d’aquest edifici per conèixer-ne les dimensions.

I l’altre grup està treballant al sector nord de l’edifici termal de la ciutat. L’any 2012 en aquest espai s’hi van documentar diversos pous, dipòsits i conductes que enguany es preveu esbrinar-ne el funcionament.

 

 

A banda d’aquests treballs al parc arqueològic, a les tardes es complementarà el curs amb conferències, com la programada pel dilluns 8 a les 18.30 del Dr. Jose Antonio Mínguez, “La función de la ciudad de La Cabañeta en el proceso de romanización del Valle Medio del Ebro” i que es complementarà el proper dimecres 17 amb la visita al jaciment. A més hi haurà dues conferències més, el dilluns 15 de juliol amb el Dr. Piero Berni i el Dr. Cèsar Carreras “Noves visions sobre les marques de les àmfores de la Tarraconensis: terrisseries, troballes i lectures” i el divendres 18 amb el Dr. Joan Gómez “Contextualització de l’inscripció de Servil·la Praepusa dins del conjunt d’inscripcions llatines d’Hispània”. Finalment, enguany quatre tardes es dedicaran a continuar l’excavació, represa la setmana passada, al jaciment de les Guixers de Talteüll.

INFORMA MUSEU DE GUISSONA