S'INAUGURA CERVERA COM A CAPITAL DE LA CULTURA CATALANA 2019

Cervera ha inaugurat els actes de la Capital de la Cultura Catalana 2019 amb l'espectacle MEM, que ha estat un èxit de públic, amb més de 1.700 espectadors al Gran Teatre de la Passió

DIMARTS 22 GENER 2019

 

Cervera ha inaugurat els actes de la Capital de la Cultura Catalana 2019 amb l'espectacle MEM, que ha estat un èxit de públic, amb més de 1.700 espectadors al Gran Teatre de la Passió.


 

L’acte inaugural ha estat encapçalat pel president de la Generalitat de Catalunya,Quim Torra; la consellera de Cultura, Laura Borràs; el paer en cap de Cervera, Ramon Royes; la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.

Visita institucional a la Paeria de Cervera
Abans de la inauguració, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha realitzat la seva primera visita institucional a la Paeria de Cervera . Acompanyat del paer en cap, Ramon Royes, ha signat al Llibre d’honor al Saló de Plens. Posteriorment, el president i el paer en cap s’han traslladat al Gran Teatre de la Passió per assistir a l’acte inaugural. Durant el recorregut,Torra ha pogut conèixer l’antic edifici on es van reunir les Corts Catalanes el 19 de desembre de 1359, fet que va impulsar la creació de la Diputació del General de Catalunya, embrió de l’actual Generalitat. 

 

Estrena amb un espectacle de producció pròpia
L’estrena artística de Cervera Capital de la Cultura Catalana s’ha fet a les 19 hores amb l’espectacle gratuït ‘MEM’, un muntatge de producció pròpia que reflexiona sobre el vessant polièdric de la cultura a través del teatre, la dansa, la música i les arts visuals. L’obra és reivindicativa de l’esperit amb el qual Cervera afronta enguany la Capitalitat Cultural: la universalitat de l’art, però des de l’empremta personal del territori. ‘MEM’ transita des de la postguerra fins a la societat actual, envaïda per la cultura anglosaxona,de la qual emergeix la peculiaritat cerverina. Des de la universalitat reivindica el component local de la cultura.

Prop de 200 activitats a la Capital de la Cultura Catalana
Cervera es converteix, al llarg de tot aquest any 2019, en la Capital de la Cultura Catalana gràcies al desplegament d’un programa d’activitats, format per prop de 200 accions interdisciplinàries repartides en més de 25 escenaris i amb la participació de més de 260 artistes i creadors, que tenen per objectiu posar en relleu la riquesa cultural de la capital de la Segarra i el seu territori.

Programació a la web www.cervera2019.cat 

Enllaç a la notícia a La Segarra TV

 

FONT: https://www.cerverapaeria.cat/noticies/lestrena-de-lespectacle-mem-dona-el-tret-de-sortida-als-actes-de-la-capital-de-la-cultura-catalana