S'INICIA EL CURS D'EMPODERAMENT ADREÇAT A DONES IMMIGRADES

El passat dimarts dia 20 d’abril, 26 persones van començar el curs d’empoderament adreçat sobretot a les dones immigrades.

DIMARTS 27 ABRIL 2021

 

El passat dimarts dia 20 d’abril, 26 persones van començar el curs d’empoderament adreçat sobretot a les dones immigrades. Les alumnes són d’origen molt divers: de Ucraïna, Guinea, Gàmbia, Senegal, Marroc, Mali i Cuba. Entre l’alumnat també hi ha 8 homes, la majoria dels quals són joves tutelats per la Generalitat que han arribat sols al nostre país de Gàmbia, Marroc i Ghana.

El curs està impartit pel centre New School a l’espai Fassina de Guissna, de dilluns als dijous de 9.15 a 12 hores i durarà 3 mesos, fins el dia 19 de juliol. La formació, de 135 hores, inclou 90 hores de català i 45 hores repartides en 3 mòduls on es tractaran els temes com la societat catalana i el seu marc jurídic, el mon laboral, la salut i la integritat física de la dona. Es farà especial incidència en els aspectes de la violència masclista, les mutilacions genitals femenines i els matrimonis forçats.

Aquest curs forma part del Servei de primera acollida del consistori i està organitzat per la Regidoria de Salut i Acció Social, amb col·laboració del Consell Comarcal de la Segarra. El curs ha rebut finançament de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, del Pacto de Estado contra la violència de genero i del Fons social europeu.