S'INICIA EL PROJECTE, L'ETAPA EDUCATIVA 0-6 A GUISSONA
L’objectiu principal del projecte és reflexionar per proposar canvis a les Llars d’infants i Parvularis de Guissona per tal de donar més coherència a l’etapa de l’educació infantil 0-6 a la població. L’equip formador proposa uns temes o àmbits clau en el debat pedagògic contemporani i les escoles tindran un rol actiu i escolliran els temes a profunditzar per aquesta formació/assessorament segons els interessos i necessitats dels centres.
DIVENDRES 07 OCTUBRE 2016
Divendres, 7 d’octubre.
S'INICIA EL PROJECTE, L'ETAPA EDUCATIVA 0-6 A GUISSONA
Guissona.- El passat dilluns es va iniciar el projecte “L’etapa educativa 0-6 a Guissona” en el que s’hi ha implicat gairebé tot el professorat d’infantil dels centres educatius de la nostra vila.
L’objectiu principal del projecte és reflexionar per proposar canvis a les Llars d’infants i Parvularis de Guissona per tal de donar més coherència a l’etapa de l’educació infantil 0-6 a la població.
L’equip formador proposa uns temes o àmbits clau en el debat pedagògic contemporani i les escoles tindran un rol actiu i escolliran els temes a profunditzar per aquesta formació/assessorament segons els interessos i necessitats dels centres.
Tal com es va anticipar a la trobada de l’abril a Guissona, els 3 temes que s’analitzaran volten entorn a: els “Espais”, el “Temps” i “l’Autonomia” dels infants a l’escola.
Detallem, a seguir, uns tòpics que s’abordaran al llarg de la formació:
• L’autonomia de l’infant
• Els temps de l’escola i els temps de la infància
• L’espai de l’escola com espai de relació, joc i aprenentatge pels infants i pels adults
• Els materials a l’escola i la seva funcionalitat
• L’estètica a l’aula i els espais comuns de l’escola
• L’espai exterior (outdoor education) i la descoberta de l’entorn
• La participació de les famílies a l’educació infantil
• El rol del mestre/a en el procés d’ensenyament-aprenentatge dels infants
• La continuïtat amb el primer cicle de l’Educació Primària
• El treball en equip a l’escola del segle XXI
Aquesta formació que es va portar a terme en una primera sessió al FEDAC Guissona es divideix en sis sessions de treball que es portaran a terme en els diferents centres educatius de la vila i que clouran el dia 22 de maig amb una jornada conjunta de reflexió.
La proposta formativa forma part del Pla de Formació de Zona del Servei Educatiu de La Segarra per al curs 2016-2017 i és promoguda i finançada per la regidoria d’educació de l’Ajuntament de Guissona, la formació corre a càrrec del Centre de Formació i Innovació en l’Educació de la Universitat de Vic.
CLAUSTRE OLIVERES VIDAL
Àrea de comunicació, Joventut i Pla Educatiu d'Entorn
Tel. 973 550 005 (ext. 201)
www.guissona.cat