S'inicien els capvespres a la romana

Aquest dilluns, 13 de juliol s’han iniciat els capvespres a la romana, amb la celebratio ludi iessonensis i l'obra de teatre "La Flaustista de Iesso" protagonitzada pels alumnes de l'IES Guissona.

DILLUNS 13 JULIOL 2009

Aquest dilluns, 13 de juliol s’han iniciat els capvespres a la romana, un conjunt d’activitats culturals per començar a recuperar els nostres orígens, la fundació de la ciutat romana de Iesso a principis del segle I a.C.
 
A 2/4 de 8 de la tarda ha tingut lloc la cercavila en la que hi ha participat Els Geganters de Guissona i les gralles i els tabals dels Margeners de Guissona, aquesta cercavila ha recorregut tots els carrers del nucli històric, passant per la major part dels aparadors de la zona comercial, la majoria decorats amb l’objectiu de participar al segon concurs d’aparadors romans de Guissona.
 
Els gegants de Guissona, el Roc i la Plàcida, s’han vestit de romans per l’ocasió, animant a tota la població de Guissona a participar en el recorregut de la cercavila, juntament amb el capgrós del Parra, un capgrós obsequiat a Miquel Parramon per l’organització de la Xa Bacanal.
 
La cercavila ha animat la tarda preludi d’una nit plena de teatre, una nit, en la que els alumnes del grup de teatre de l’IES Guissona, dirigits per Josep Carbonell, han protagonitzat una actuació estelar, representant la flautista de Iesso davant de més de cinc-centes persones.
 
La flautista de Iesso, una adaptació lliure del Retaule del Flautista, de Jordi Teixidor, ha transportat al públic a l’antiga Iesso on les rates omplien tota la vila i les vilatanes demanaven ajuda a les autoritats per solucionar el problema: humor, corrupció i pinzellades romanes han omplert la plaça major de la nostra vila una calurosa nit d’estiu.