S'NICIEN ELS CAPVESPRES, TRET DE SORTIDA DE LA SETMANA ROMANA

Aquest dilluns, 16 de juliol, Guissona ha iniciat la seva setmana romana, com ja és tradició, amb la desfilada dels seus gegants - vestits de romans- pels carrers de la vila.

DIMARTS 16 JULIOL 2019

 

Aquest dilluns, 16 de juliol, Guissona ha iniciat la seva setmana romana, com ja és tradició, amb la desfilada dels seus gegants - vestits de romans- pels carrers de la vila.

Amb sortida des del Parc Arqueològic, on s'hi concentren els vestigis romans de la vila, el Piteu, la Llúcia, l'Abel, la Tieta, el Bacus, el Roc i la Plàcida, s'han posat les seves gales romanes per sortir en cercavila, acompanyats del grup d'animació Tarasca i de les gralles i els tabals de la Colla Castellera Els Margeners de Guissona.
Una tarda festiva i destinada als més petits que ha donat el tret de sortida als capvespres a la romana, els quals han continuat, a les 10 del vespre a la plaça major amb una adaptació lliure de l'obra de teatre CÈSAR, de William Shakespeare a càrrec del grup de teatre local Caos, una representació que ens ha permès conèixer una mica més la vida de Juli Cèsar, protagonista de l'eix conductor dels capvespres a la romana i del Mercat Romà d'enguany.
L'obra de teatre, portada pel grup local jove de la vila, ha portat a la plaça major més de dues-centres persones.

Durant la setmana segueixen les activitats de capvespre, cada dia a les 10 de la nit, amb propostes diferents: cinema a la fresca, música amb Elena Gadel, sopar romà i espectacle de cloenda, el divendres, amb la participació del Cèsar i la Cleòpatra.
Tot per preparar els vilatans i les vilatanes per la 23a edició del Mercat Romà de Iesso, un mercat que el dissabte ens portarà activitats durant tot el dia, entre les que destaquen, com a novetat, els Jocs Olímpics Romans al parc arqueològic, però també comptarem amb propostes infantils, esclaus, lluita de gladiadors, música, dansa, ...i la desfilada del Cèsar, la Cleòpatra i els seus seguicis pels carrers de la vila.
Poseu-vos la túnica i veniu  a Guissona per cridar: Ave Iesso!