S'obre el termini per accedir a 5 habitatges amb protecció oficial a Guissona

Formen part del pla d'adjudicació de 3.264 pisos desocupats de la Generalitat

DIMARTS 17 GENER 2012

S'obre el termini per accedir a 5 habitatges amb protecció oficial a Guissona.

Formen part del pla d'adjudicació de 3.264 pisos desocupats de la Generalitat

 

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya obre avui la convocatòria per adjudicar cinc pisos amb protecció oficial a Guissona (Segarra). Les normes ofereixen noves condicions després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, presentés un Pla de xoc el passat mes de setembre per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat.
 
Dels cinc pisos, quatre són de lloguer amb opció de compra i un de lloguer. Aquest està situat al carrer de Sant Pol, té una superfície de 74 m2, tres dormitoris i un traster. El preu del lloguer és de 230 euros mensuals.
 
Els quatre pisos de lloguer amb opció de compra també són de tres habitacions i una superfície de 70 m2 a 84 m2. Distribuïts en edificis dels carrers de Lleida, de Notari Roca Sastre i de Sant Pol, tots quatre disposen d'una plaça d'aparcament vinculada. La renda mensual és de 246,5 euros a 285,4 euros.
 
L'Institut Català del Sòl ha construït els habitatges i l'Agència els administra. Les persones interessades en aquests pisos poden informar-se a l'Ajuntament de Guissona i a l'Agència www.agenciahabitatge.cat.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos buits
 
Les mesures que destaquen del Pla de xoc de la Generalitat són les següents:
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d'adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
Amb aquestes actuacions es preveu poder treure en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha desocupats, abans del proper mes d'abril.