TALLERS I CONTES PER PROMOURE L’ENRAMADA ENTRE ELS MÉS PETITS

Aquest divendres, 14 de juny s’ha portat a terme per primera vegada un projecte de promoció conjunta de la festa de l’enramada amb els nens i nenes d'educació infantil dels centres educatius de Guissona.

DIVENDRES 14 JUNY 2019

Aquest divendres, 14 de juny s’ha portat a terme per primera vegada un projecte de promoció conjunta de la festa de l’enramada amb els nens i nenes dels centres educatius de Guissona.

Gairebé 300 nens i nenes d’educació infantil dels tres centres educatius de la vila han participat a una proposta que s’ha portat a terme des de les 09.30 del matí fins a les 12.30h del migdia. Una activitat en la que els nens i nenes s’han dividit amb tres grups (un per curs acadèmic), promovent així la interrelació entre nens i nenes dels diferents centres.

Quan han arribat a la plaça major de Guissona els nens i nenes han gaudit de l’explicació del conte EL FOLLET DEL POU, un conte escrit fa sis anys per Marga Codina i il·lustrat per Agnès Pla, ambdues de Guissona i que ens explica la festa de l’enramada, una festa molt tradicional i amb identitat pròpia guissonenca.

Després del conte els nens i nenes han realitzat un taller en el que han pogut elaborar part del material per poder participar de la festa: la llaçada pel cap, els paperets per la panera i la fusta per portar la coca.

Tots els nens i nenes han gaudit molt de l’activitat i han conegut una mica més la festa.

L’Enramada és el diumenge després de Corpus, enguany el dia 29 de juny, aquest dia nens i nenes participen d’una cercavila, de la benedicció de coques i paneres a l’església de Guissona i de l’enramada a les fonts del poble, moment en que les fonts s’omplen de paperets de tots colors. Després de l’enramada es comparteix coca i tertúlia a la plaça del Vell-Pla tot amenitzat al so de les sardanes, que són ballades pels assistents.

Us esperem a l’Enramada!