T'HAS IMAGINAT MAI GUISSONA AMB ELS RAVALS SENSE COTXES?

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric

DILLUNS 16 SETEMBRE 2019

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Amb el lema ‘Camina amb nosaltres!’, la Setmana del 2019 ens anima a moure’ns de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses no només per a la nostra salut i per al medi ambient, sinó també per la nostra butxaca!

En aquesta edició Guissona s’adhereix a la setmana de la mobilitat amb una proposta conjunta promoguda per l’Ajuntament de Guissona i el Pla Educatiu d’Entorn amb el suport de la Comissió Interampa, formada per les AMPEs de tots els centres educatius de la vila, des de la llar d’infants Patufet fins als dos instituts, passant pels centres d’infantil i primària.

Enguany aquesta proposta, sota el lema: T’HAS IMAGINAT MAI GUISSONA AMB ELS RAVALS SENSE COTXES? pretén convertir de 11 del matí a 1 del migdia, en peatonals els ravals de la vila, promovent-hi activitats per a totes les edats.

En aquests espais hi trobareu des de circuits de patins, curses de cotxets de nines, curses de tricicles, tallers, jocs de taula, exposicions sobre l’estalvi energètic, jocs gegants, espais multiesports, espai de manualitats, espai de lectura, espai del vermut... un conjunt d’activitats que pretenen convertir els ravals de la vila en un espai lúdic i segur.

Una de les propostes que es promou és el mercat de l’intercanvi, qui ho vulgui de 11 a 13h, pot portar tot allò que tingui a casa de segona ma i desitgi vendre o intercanviar (mobles, electrodomèstics, discos, llibres, joguines, ...) Qui vulgui participar en aquest mercat només caldrà que sol·liciti una taula a l’Ajuntament, trucant al 973550005 (ext 202) o enviant un correu-e a cultura@guissona.cat. Qui ho sol·liciti podrà destinar aquesta taula a la venda o intercanvi de productes, en el marc d’aquest MERCAT DE L’INTERCANVI.

A més, de 9 a 11, el Club Ciclista Guissona organitza una pedalada que s’iniciarà i acabarà al Portal de l’Àngel, un dels punts del ravals de la vila.

Aquesta proposta serà possible gràcies a la col·laboració de totes les AMPEs i també del CAU, del Consell Local d’Esports, del Pub Chaplin, del Club Ciclista Guissona, de la Biblioteca, del Museu, del Casal Jove l’Escorxador i dels voluntaris d’aquestes entitats que de forma desinteressada donen suport en aquest acte organitzat en el marc de la setmana de la mobilitat sostenible.