TORNA EL PROJECTE ‘VACANCES EN PAU’ D'INFANTS SAHRAUÍS, DESPRÉS DE DOS ANYS D’ATURADA

L’Associació Melhfa, en coordinació amb el consistori, s’encarrega de gestionar la cerca de famílies d’acollida dels infants pels mesos de juliol i agost.

DIMARTS 03 MAIG 2022

 

L’Ajuntament de Guissona recupera aquest estiu el programa ‘Vacances en Pau’, una estada d’infants sahrauís d’entre 8 i 12 anys dels campaments de persones refugiades, durant els mesos de juliol i agost a Catalunya. Enguany, l’Associació Melhfa, en coordinació amb el consistori, s’encarrega de gestionar la cerca de famílies d’acollida dels infants pels mesos de juliol i agost, així com les entrevistes amb les famílies, el seguiment dels nens i nenes i les visites mèdiques, entre altres activitats.

El tancament de fronteres al març del 2020 a causa de la pandèmia, va agreujar molt la situació del poble sahrauí amb la suspensió de molts ajuts; a Guissona es van posposar les colònies durant aquest dos anys, però afortunadament enguany es podrà reprendre aquest projecte. La iniciativa té un doble objectiu per als infants sahrauís, d'una banda, oferir un estiu allunyat de les altes temperatures i de la supervivència del desert i, de l’altra, continuar donant visibilitat al conflicte ara més que mai, donat el canvi de criteri a favor del Marroc per part de la presidència del govern espanyol, tot menystenint les resolucions de l’ONU.

El programa ‘Vacances en Pau’ l’organitza  la Delegació del Front Polisari a Catalunya, amb el suport d’Ajuntaments solidaris i d’Associacions Amigues del Poble Sahrauí. Els infants són víctimes d’un conflicte que va començar al 1976 i que l’ONU i la comunitat internacional són incapaces de solucionar. Els infants són les persones més afectades per les difícils condicions de vida als campaments de refugiats, on la gent no té cobertes les necessitats bàsiques com l’alimentació, l’aigua potable i l’atenció sanitària.

Les famílies interessades a acollir un infant sahrauí aquest estiu han de posar-se en contacte amb l’Associació Melhfa, al correu electrònic associaciomelhfa@gmail.com o al telèfon 659466701.

Amb el projecte ‘Vacances en Pau’, durant juliol i agost, es dona l’oportunitat als infants sahrauís per passar una revisió mèdica, rebre una alimentació variada, aprendre i participar en tot tipus d’activitats.

 

Guissona, 3 de maig de 2022.