Torna l’ENRAMADA de Guissona.

Com a novetats, l’Auca, el Taller de l’Enramada i la explicació visual a les escoles d’una coca i panera gegant.

DIVENDRES 08 JUNY 2012

Torna l’ENRAMADA de Guissona.

Com a novetats, l’Auca, el Taller de l’Enramada i  la explicació visual a les escoles d’una coca i panera gegant.

Guissona.- El proper diumenge, 17 de juny, Guissona acull una nova edició de la festa pròpia Enramada. Aquest any, amb l'objectiu de promoure la festa, des del Pla Educatiu d'Entorn i des de la Regidoria de Cultura, s’han engegat actuacions paral·leles a la festivitat.  Concretament són tres actuacions diferents:

 

En primer lloc, l'Auca de l’Enramada. L’Auca és un concurs que es fa a les escoles i consisteix en pintar l’auca. L’Auca es pinta a partir de la recerca de rodolins pels diferents comerços de Guissona (els rodolins estan senyalitzats amb les vinyetes). Un cop es troben s’han d’enganxar-los tots a l'auca i presentar-la a l'Ajuntament o bé a l'Escola.

 

L’Auca s’ha distribuït aquest mateix matí a les escoles per tal que els alumnes ja puguin començar a participar en el concurs aquest cap de setmana. Ho poden fer amb família o a través de l’escola. Les auques es recolliran de les escoles el proper dijous 15 de juny.

Entre els participants es sortejarà una coca d'enramada per educació infantil, una per cicle inicial, una per cicle mitjà i una per cicle superior d'educació primària.

 

Posterior a la festivitat, es realitzarà el Taller d’Enramada, concretament, el dissabte 16 de juliol. El taller consistirà en decorar paneres i fustes i cap inscriure’s a través de les escoles fins el dijous 15 de juny.

 

I paral·lelament la setmana vinent es deixarà a les escoles una Coca i Panera gegant per tal que es pugui explicar a les escoles en què consisteix la festivitat. És una manera de promocionar la celebració. La coca i la panera es deixaran al vestíbul de les escoles a primera hora i simultàniament anirà passant entre tots els centres educatius. Des de l’Ajuntament es responsabilitza l’entrega i la recollida als centres. D’aquesta manera,es podrà explicar la festa a tots els nens i nenes, i podreu animar-los a participar, com també, els pares coneixeran el que es fa per la festa de l'enramada.

Dilluns 11 a l'Escola Ramon Estadella, dimarts 12 al Col·legi Mare de Déu del Roser, dimecres 13 i dijous 14 a l'Escola Ramon Faus i Esteve i divendres 15 a la Llar d'Infants Patufet.

Durant el cap de setmana aquests elements estaran exposats a la Biblioteca de Guissona.

 

Es poden consultar les imatges de la festa a:  http://youtu.be/dy-IhrF6jUk

 

Divendres, 8 de juny de 2012

 

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa

Carlota Bartra i Claustre Oliveres

premsa@guissona.cat