TORNA LA FESTA MAJOR 2022 DE GUISSONA, AMB UNA CINQUANTENA DE PROPOSTES DEL 7 A L’11 DE SETEMBRE

Guissona ja té a punt la programació de la Festa Major, que se celebrarà del 7 a l’11 de setembre del 2022 amb una cinquantena de propostes.

DIVENDRES 02 SETEMBRE 2022

Guissona ja té a punt la programació de la Festa Major, que se celebrarà del 7 a l’11 de setembre del 2022 amb una cinquantena de propostes.

Seran cinc dies de tradició, cultura i convivència en una edició marcada pel retorn a la normalitat post-pandèmia i, per tant, sense restriccions sanitàries. El consistori juntament amb la Comissió de Festa Major, han bastit conjuntament un ampli ventall d’activitats per a públics de totes les edats i de franc, revalidant el caràcter popular i participatiu de la festa.

La festa, destacarà el primer dia pel Mos-toc de Festa Major que per primer any s’ha coorganitzat amb els bars i els restaurants de Guissona, que s’han unit per oferir les millors tapes i les begudes artesanals en un format informal en un espai únic.

En aquest sentit, una de les novetats també, és el canvi d’ubicació dels concerts de nit, que per primera vegada es duran a terme a la plaça Mil·lenari com a prova pilot, amb l’objectiu d’apropar la Festa Major a la vila.

Per la seva banda, el divendres 9, l’Associació de comerços i botigues de Guissona han unit esforços per recuperar una nova edició de la desfilada de moda, que congregarà molts veïns i veïnes al pavelló 1 d’Octubre.

Els Kuartos 97, també s’han animat a fer el Correbars de Festa Major, que començarà a la Pl. Vell Pla un cop hagi acabat la desfilada.

La tradicional Trobada Gegantera acollirà una desena de colles que exhibiran les seves figures des de la Fundació Residència BonÀrea fins a la Plaça Major.

La Colla castellera Local dels Margeners de Guissona, per la seva banda, també exhibirà els seus castells en la tradicional actuació de Festa Major, acompanyats dels Castellers de Cerdanyola i els Castellers de Lleida.

Després de l’èxit de l’any passat, les entitats i associacions de persones nouvingudes de Guissona es tornen a unir per preparar l’acte multicultural “Una festa per a tothom”, que comptarà amb diferents espais amb degustació de cuina tradicional, jocs tradicionals i de cucanya, tallers de henna, maquillatge, trenes,... arades d’artesania i música d’arreu del món.

Acabarà d’omplir el programa les activitats de dia infantils i familiars amb jocs, sardanes i ball, i els concerts de nit amb grups com el Pony Pisador, Koers, o Mala Vida, per als que tinguin ganes de festa i gresca fins a ben entrada la nit.

 

Guissona, 2 de setembre de 2022.

Galeria d'imatges