TORNA LA FESTA MAJOR DE GUISSONA

El proper dia 7 de setembre torna la Festa Major de Guissona, que s’allargarà fins el dia 12. El programa d’enguany, dissenyat juntament amb la Comissió de Festes, inclou una vintena de propostes d’oci festiu i cultural pensades per gaudir d’uns dies festius igualitaris i per arribar a tots els públics.

DIMECRES 01 SETEMBRE 2021

 

El proper dia 7 de setembre torna la Festa Major de Guissona, que s’allargarà fins el dia 12.

El programa d’enguany, dissenyat juntament amb la Comissió de Festes, inclou una vintena de propostes d’oci festiu i cultural pensades per gaudir d’uns dies festius igualitaris i per arribar a tots els públics.

Donada la situació actual i els constants canvis respecte les mesures de la Covid19, l’Ajuntament de Guissona seguirà oferint els actes amb reserva prèvia d’entrades i control d’aforament, amb l’objectiu de ser corresponsables socialment i sanitàriament davant del nou pla que va exposar la Generalitat de Catalunya i el Departament de Salut per fer front a la pandèmia les dues setmanes més properes a la Festa Major.

Com a novetat d’enguany, el dia 7 tornarà el pregó sorpresa que sempre havia tingut Guissona per la seva festa Major, i que juntament amb una ballada de gegants, donarà el tret de sortida a tots els actes. Cap al tard, el grup “La Terrasseta de Preixens”, posaran música de rumba i patxanga al Pavelló 1 d’Octubre.

El dimecres dia 8, festiu a Guissona, hi haurà dos espais d’activitats infantils. Un a les 11 del matí al carrer Fluvià i Bisbal amb jocs reciclats, i l’altre a les 17.30h al parc Fluvià amb experimentació i jocs lliure. Aquest dia Guissona gaudirà de l’audició de sardanes i del concert de l’orquestra La Principal de la Bisbal. A la nit, el conegut presentador del programa de TV3 Quim Masferrer, farà un homenatge al públic de Guissona amb el seu espectacle Bona gent!, i on les entrades ja estan exhaurides.

Dijous 9 hi haurà un taller de Pumptruck per a joves, amb demostració, sortejos i gravació de la jornada amb drons. A més a més, a les 22h de la nit els germans Serrasolsas amb el seu grup Ginestà ens cantaran les seves lletres de música pop i folk català.

Pel divendres 10 a les 18h de la tarda, es durà a terme un concert familiar amb “Versions per xics”, un espectacle que repassarà les principals cançons que escolten els nens i nenes actualment. I a les 19h, el Museu de Guissona inaugurarà l’exposició “Descobrint el Vell pla. Del primer espai de poblament de Guissona a una plaça singular”. El famós raper Lildami, clourà els actes d’aquest dia amb les seves músiques urbanes.

El dia 11 al matí, es preveuen actes de diada a la Pl. Francesc Macià i un concert de música tradicional amb  el grup Semproniana. A la tarda, el pallasso Filikrusty faran gaudir a tothom de situacions ben còmiques. A la nit hi haurà ball amb l’orquestra Premiun Trio i concert jove amb el grup Bredda.

Per l’últim dia de festa, el museu de Guissona ofereix un escape room jove i familiar, on les entrades han quedat exhaurides. A la tarda, la taula de cohesió intercultural de Guissona ha organitzat “Una festa per tothom”, on les diferents comunitats ens oferiran degustació de cuina tradicional, jocs infantils, tallers, parades d’artesania i representacions musicals de cada país. Per cloure aquesta festa, el grup Koers, liderat pel Nigerià Kelly Isaiah, vingut des de Lleida i essent un gran exemple d’immersió lingüística i un dels grups amb més projecció en l’escena del reggae espanyol actual.

Tots els actes de dia es duran al pàrquing de les oficines centrals bonÀrea, i els de nit al pavelló 1 d’Octubre.

A tots els actes hi haurà un punt lila amb informació que tindrà per objectiu informar sensibilitzar i atendre actituds masclistes i comportaments sexistes sota el lema Adona-te’n.

A més a més, fins el 12 de setembre es podrà visitar l’exposició de quadres del concurs de pintura ràpida a l’Espai Grau-Pujol.

 

RESERVA PRÈVIA D'ENTRADES AQUÍ

 

Guissona, 30 d’agost de 2021.