TORNA LA RENTADA POPULAR DE GUISSONA

El passat diumenge i amb motiu de la festa de la Mare de Déu de la Salut, ha tingut lloc la popular rentada a les Fonts de la vila. Aquesta ha estat la IX edició, i ha anat acompanyada d’un concert de música tradicional a càrrec del grup FenyaRai!

DILLUNS 30 AGOST 2021

 

Després d’un any sense rentada popular, el passat diumenge i amb motiu de la festa de la Mare de Déu de la Salut, ha tingut lloc la popular rentada a les Fonts de la vila. Aquesta ha estat la IX edició, i ha anat acompanyada d’un concert de música tradicional a càrrec del grup FenyaRai!

Així doncs, una quinzena de dones amb l’avituallament característic de principis de segle han portat a escena la típica rentada,  que també ha comptat amb la figura del pellaire i el matalasser, i algun marit esparverat que venia a buscar la seva dona...

Aquesta rentada ha comptat amb un gest d’homenatge i record a l’Anna Pla, que a part de ser una rentadora més, era la que elaborava curosament tots els diàlegs de la rentada. Enguany, la guissonenca Claustre Tomàs ha estat l’encarregada de donar veu a totes les dones, recuperant en les converses de safareig, expressions, llocs, cases i personatges peculiars de Guissona.

 

Per cloure l’acte, el grup de música tradicional FenyaRai!, ens han cantat històries amb la ironia i el  bon humor que els caracteritza, i han aconseguit fer participar a tot públic assistent.

 

 

 

Guissona, 30 d’agost de 2021.