TORNA L'ENRAMADA A GUISSONA DESPRÉS DE TRES ANYS D'ATURADA

Els nens i nenes de Guissona han arribat il·lusionats aquest diumenge a la plaça Bisbe Benlloch. Han anat ben vestits de diumenge, coques ben engalanades, paneres i llaços al cap, una tradició diferencial de la nostra vila, una tradició que fa única la nostra enramada.

DILLUNS 27 JUNY 2022

 

TORNA L'ENRAMADA A GUISSONA DESPRÉS DE TRES ANYS D'ATURADA

 

La pandèmia ha fet que els darrers tres anys la Festa de l'Enramada es convertís en un acte simbòlic.

 

Amb ganes de recuperar-la al 100%, tot i el pont de Sant Joan, els nens i nenes de Guissona han arribat il·lusionats aquest diumenge a la plaça Bisbe Benlloch. Han anat ben vestits de diumenge, coques ben engalanades, paneres i llaços al cap, una tradició diferencial de la nostra vila, una tradició que fa única la nostra enramada.

 

Vents de Riella, acompanyats del gegants del Piteu i la Llúcia, han acompanyat a la cinquantena d'infants que han gaudit de la jornada, amb cercavila a quarts de dotze del matí fins a l'església de Santa Maria, on qui ha volgut ha participat de l'eucaristia en la que s'ha beneït coques i paneres. Després de la benedicció, i amb el passa carrers, els nens i nenes s'han traslladat fins a les fonts del poble on s'han tirat paperets i pètals de flors a la Verge de la Salut, celebrant així la tradicional Enramada.

 

Després, la comitiva s'ha traslladat a la plaça del Vell Pla on tothom qui hi ha assistit ha degustat la tradicional coca d'enramada i ha pogut compartir una ballada de sardanes, esdevenint un matí de tradició i de celebració, que dóna identitat pròpia a la nostra vila.

 

Aquesta festa es promou als centres educatius des del Pla Educatiu d'Entorn, amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni etnològic de la vila, entre els infants, sobretot amb les comunitats nouvingudes i amb la intenció de promoure la participació a tota la població.

 

 

 

Guissona, 23 de juny de 2022