TOT A PUNT PER LA III MOSTRA D'ART AL CARRER I DONART A GUISSONA

Durant un mes, fins al 15 de juliol, l’eix comercial i el seu entorn serà un gran expositor de treballs artístics.

DIMARTS 07 MAIG 2024

La regidoria de cultura de l’Ajuntament de Guissona dona el tret de sortida a la III mostra d'art al carrer, amb l'objectiu de promoure les propostes artístiques de l'entorn més proper i dinamitzar en centre històric de la vila. Durant un mes, fins al 15 de juliol, l’eix comercial i el seu entorn serà un gran expositor de treballs artístics. Durant un mes s’obren els locals buits a tall d’aparadors d’art i diferents espais exteriors acolliran intervencions artístiques diverses.

En aquesta nova edició hi participen diferents centres: l'Escola d’Art Ondara de Tàrrega, l'Institut Guissona, el centre educatiu FEDAC Guissona i la fundació bonÀrea. També hi haurà exposades obres del reconegut artista Joan Codina i en Denys Florin, representant les noves generacions d’artistes.

A partir del 24 de maig la mostra incorpora DonART, que s’organitza des del Museu de Guissona i fins ara se celebrava el mes de març. DonART és una  reflexió feminista sobre la dona i la perspectiva de gènere realitzada a través de la mirada de diferents artistes que exposen en espais exteriors. Aquest any hi participa Jordi Claramunt (Tàrrega), Mireia González (Tàrrega), La cova de les flors i el Centre d’Art Singular Santacreu.

La Mostra d’Art s’obre divendres dia 17 de maig. Durant tota la tarda hi haurà una instal·lació d’Art a càrrec de la Tribu Juganera per a tothom que vulgui experimentar i desenvolupar la creativitat. La plaça major, com ja és tradició, acull el concert de l’Escola Municipal de Música que també se suma surt al carrer i ens porta les audicions d'alumnes dels conjunts instrumentals i combos. La mostra oferirà activitats complementàries cada divendres obertes a tothom.

Dins el marc de la Mostra d’Art, el dissabte dia 8 tindrà lloc la X edició del Concurs de pintura ràpida Josep Ma Grau Pujol que omplirà l’entorn de la vila d’artistes. Les obres participants restaran exposades durant tot el mes dins els aparadors dels comerços de l’eix comercial, formant part de la Mostra d’Art al Carrer i posant-se a la venda per tothom qui estigui interessat/da.

Per últim, ressaltar que l’artista Guissonenc, va inaugurar el passat 18 d’abril, una exposició de les seves noves obres a l’Espai d’Art Grau Pujol, sota el títol “Icones” i que restarà oberta fins el 31 de juliol.

Guissona, 7 de maig de 2024.